KPSS sınav giriş yerleri

TAKİP ET

Lisans mezunu binlerce öğrenci sınava kısa bir zaman dilimi kala KPSS sınav giriş belgesi nasıl öğrenilir? ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) sınav giriş yeri öğrenme sorularına yanıt arıyor

Lisans mezunu binlerce öğrenci sınava kısa bir zaman dilimi kala KPSS sınav giriş belgesi nasıl öğrenilir? ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) sınav giriş yeri öğrenme sorularına yanıt arıyor.

Kamu kurumlarında görev almak isteyen lisans mezunu adayların katılacağı KPSS sınavı pandemi sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. ÖSYM yeni sınav takviminin belli olmasıyla adaylar başvurularını tamamladı.



Genel Kültür- Genel Yetenek Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 6 Eylül tarihinde, Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 20 Eylül’de yapılacak.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

4 yıllık üniversite mezunu adayların katılacağı KPSS Sınavı giriş belgesi henüz açıklanmadı.

Genel Kültür- Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınav giriş yerlerinin sınavdan 10 gün önce erişime açılması bekleniyor.



ÖSYM KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgelerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilirler.

KPSS SINAVINA GİRİŞTE HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanlarında bulundurmaları zorunlu.

Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışında; Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurun) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalı. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalı) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.



2020 KPSS SINAV TARİHLERİ

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 06 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans ALAN BİLGİSİ 1. gün : 12 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak. 2. gün :13 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) : 20 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Ön Lisans 25 Ekim 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim 22 Kasım 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) : 27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak.

2020 KPSS SINAV TARİHLERİ ais Alan Bilgisi Testi DHBT Eğitim Bilimleri Sınavı Genel Kültür- Genel Yetenek Sınavı KKTC vatandaşları KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi KPSS Lisans KPSS Lisans ALAN BİLGİSİ KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi KPSS Ön Lisans KPSS Orta