KPSS ŞARTI ARANMADAN MEMUR ALIMI

TAKİP ET

Yeni yılla birlikte devlet kademelerinde uygulanmaya başlanan ve giderek yaygınlaşan bir uygulama dikkatleri çekiyor; KPSS şartı aranmaksızın memur alımı

Yeni yılla birlikte devlet kademelerinde uygulanmaya başlanan ve giderek yaygınlaşan bir uygulama dikkatleri çekiyor; KPSS şartı aranmaksızın memur alımı.

Bu durum karşısında vatandaşlarımızın ve özellikle de KPSS sınavına girip de başarılı olmuş ve atanmayı bekleyen on binlerce memur adayının durumu merak konusu. Bu yıla kadar devlet memuru olmak için aranan KPSS şartının bazı kurumlarda rafa kalkmış olması, işsizlikle mücadele eden on milyonluk nüfus için de akıllara türlü soruları getirecek bir uygulama gibi görünüyor.

Devlette liyakat esasının muteber olması gerekirken, başka türlü girişimlerle belki de hiçbir KPSS sınavına girmemiş kişilerin devlet sistemine monte edilmeleri, liyakatı belgeli vatandaşlarımızı da umutsuzluğa sevk ediyor.

Geçtiğimiz günlerde MEB’ten yapılan bir açıklama ile atama bekleyen öğretmen adaylarından sadece %10’unun istihdam edilebileceği belirtilirken ve son günlerde KPSS şartının da yavaş yavaş rafa kalktığı ortadayken, akıllara bir başka soru daha gelmekte; acaba devletle yakın ilişki içerisinde bulunan başka bir cemaat mi etkin olmaya başladı?

Tabi bu sorunun cevabını ilerleyen zamanlar gösterecek göstermesine, ama hatır gönül ilişkileriyle devlete alınan memurlar ile KPSSde başarı elde etmiş, fakat atanmamış memur adaylarının “hak” mevzuunun nasıl şekilleneceği karşımıza sosyolojik bir problem olarak çıkacağı aşikar.

Yine de KPSS şartı aranmadan memur alımı yapan kurumların listesini verelim dedik.

Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı KPSS şartı aranmaksızın personel alacak kurumlar.

atama cemaat KPSS KPSS şartı KPSS sınavı liyakat MEB öğretmen