KPSS adaylarına iyi haber!

TAKİP ET

KPSS'ye çalışan memur adayları için her zaman ellerinin altında bulunan bir soru bankası kaynağı şimdi yayında Soru uygulaması ile telefonunuzdan istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde tarih bilginizi

KPSS’ye çalışan memur adayları için her zaman ellerinin altında bulunan bir soru bankası kaynağı şimdi yayında


Soru uygulaması ile telefonunuzdan istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde tarih bilginizi artırabilir, tekrar yapabilirsiniz. Uygulamanın diğer özellikleri için Google Play’de uygulamayı inceleyebilirsiniz.

Her yıl memur olmak isteyen yaklaşık 2 milyon Türk vatandaşı her yıl KPSS sınavına giriyor. Memur olmak için en büyük kriter olan KPSS’de yüksek alarak atanma ihtimallerini %100’e çıkarmaya çalışıyor.

KPSS’de toplam 120 soru var ve bu soruların dağılımı şöyle: 30 soru Türkçe, 30 soru Matematik, 27 soru Tarih, 18 soru Coğrafya, 9 soru Vatandaşlık ve 6 soru Güncel Bilgiler.



Sınavda yüksek puan almak için neredeyse Türkçe ve Matematik kadar önemli olan derslerden biri de Tarih. Hem konu yoğunluğu hem de soru sayısı ile öğrenciler için yapılması zorunlu derslerden.

Tarih sorularını yanlışsız yapabilmek için hem konulara hakim olmak hem de bol soru çözerek gelebilecek soru kalıplarına aşina olmak çok önemli. Çünkü KPSS bir yandan bilgi seviyesini ölçerken bir yandan da sınava giren adayların zaman yönetimi konusunda yetenekli olmasını gerektiriyor.

Tarihten yüksek net yapmak isteyen adaylar başarılı olmak için pek çok farklı kaynaktan yararlanıyor. Ancak basılı kaynak edinmek maddi açıdan bir yükü getirirken bir yandan da adayların çalışmak istedikleri yere ve zamana bağlı olarak yanlarında taşımaları gereken yüke neden oluyor.

Teknoloji ve her gün değişen ihtiyaçlarımız doğrultusunda KPSS çalışmak isteyen adaylar için pek yok fırsat yaratılmaya çalışılıyor. Bunlardan birisi de telefon uygulamaları.

4.12.2020 tarihinde yayınlanan, müfredat ve yeni soru kalıpları çerçevesinde hazırlanmış “KPSS Tarih Soru Bankası” uygulaması KPSS’ye hazırlanan adaylar için zengin bir içerik ve kolay bir erişilebilirlik sunuyor.

Uygulamayı ücretsiz indirmek için buraya tıklayınız!

Sade tasarımı ile sadece sorulara odaklanın!

Öğrenmek istediğiniz soruları kolay tekrar etmek için yapmanız gereken sadece soru ekranının kenarında bulunan işaretleme butonuna tıklamak. Daha sonra ana menüden “işaretlediklerim” kategorisine girerek işaretlediğiniz soruları cevapları ile birlikte görerek kolayca tekrar edebilirsiniz.