Kovboylar Karaman'a davet edildi

TAKİP ET

Turkish Kovboylar Karaman'da hünerlerini sergilerken, bu işten fazlasıyla kazançlı çıkacaklar

Turkish Kovboylar Karaman'da hünerlerini sergilerken, bu işten fazlasıyla kazançlı çıkacaklar.

Türkiye’nin kendine has türlerinden olan, fakat nesli hızla tükenen Anadolu Yaban Koyunu, bir süre önce koruma altına alınarak, mera ve yayla bakımından zengin olan Karaman bölgesine yerleştirilmişti. Buna rağmen sayılarında her geçen gün azalma gözlenen Anadolu Yaban Koyunları’nın üremelerindeki düşüş üzerine Karaman'daki meralarda inceleme başlatıldı. Yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan sonuca göre Yaban Koyunu türünün, koruma altındaki bir başka tür olan Yılkı Atları’nın tehdidi altında olduğu tespit edildi. Sayıları 600 civarı olarak belirlenen Yılkı Atları’nın Anadolu Yaban Koyunları’nın su içme alanları ile otladıkları alanları toynakları ile tahrip ettiği, bu sebeple koyunların beslenme alanının daraldığı ortaya çıktı. Bölgedeki bir başka sorun ise tarım arazilerinin ve diğer hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin de Yılkı Atları'ndan zarar görmesiydi.

Yaban koyunlarının türlerinin tehlikede olması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir proje başlattı. Proje Kalkınma Bakanlığı'na da sunularak gerekli finansal destek de sağlandı.

Buna göre Temmuz-Ekim ayları arasında Karadağ'da bulunan Yılkı Atları'nı doğasında yakalayabilenler, atlara ücretsiz sahip olabilecekler. On ve üzeri atı sahiplenen kovboylara ise , Türkiye’nin neresine isterse nakliye masrafları devlet tarafından karşılanacak.

 

anadolu yaban koyunu Haber Karaman kalkınma bakanlığı Karadağ Karaman karaman haber kovboy koyun orman ve su işleri bakanlığı Turkish Kovboylar yaban koyunu yılkı yılkı atı yılkı atları