Körüklü ambalaj, kahve ambalajı ve kuruyemiş ambalajları

TAKİP ET

Birçok ürün paketlenmesi sırasında ambalajlanmaktadır

Birçok ürün paketlenmesi sırasında ambalajlanmaktadır. Ambalaj kullanımı ürünlerin rahat bir şekilde saklanıp, süzgün şekilde stoklanabilmesi ve sağlıklı olması için kullanılmaktadır.

Başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürün ambalajlanmaktadır. Diğer ambalajlanan ürünler arasında tohum gübre ve tarımsal ürünler, evcil hayvan ürünleri, sağlık ve bakım ürünleri, hazır stok ürünleri ve aklınıza gelebilecek daha birçok üründe ambalaj kullanılmaktadır. Özellikle ambalajlamada gıda sektörü daha bir hassas davranmaktadır. Sağlık bakanlığı gıda ürünlerinin ambalajlanmasını kontrol altında tutmaktadır. Bu sayede gıda ürünleri daha sağlıklı koşullarda daha sağlıklı ambalajlarla paketlenerek tüketicilere ulaşmaktadır.

YAN KÖRÜKLÜ AMBALAJ NEDİR?

Yan Körüklü torba en çok tercih edilen ambalaj türüdür. Kenarlarındaki özel körükler sayesinde dik durabilir ve stok yapılması kolaydır. Körükleri eşit şekilde yapılmaktadır. Bu sayede ambalajda herhangi bir sorun olmasının önüne geçilmektedir. Körüklü ambalajlar arasında da çeşitler bulunmaktadır.

İstenildiği taktirde çuval şeklinde büyük körüklü ambalajda üretilebilmektedir. Burada ambalajın kullanılacağı ürünün ne olduğu önemlidir. Körüklü ambalajlarda tercihe bağlı olarak ambalajlara iki taraflı tel yapılarak ambalajın istenildiğinde açılıp istenildiğinde kapatılarak ürünün rahat kullanılması sağlanmaktadır. Buradaki önemli olan tellerin eşit ve düzgün yapılmalıdır. Bu sayede ambalaj sorunsuz açılıp kapanabilir. Bu tel sayesinde ambalaj kapatıldığında hava almaz ve içerisindeki ürün tazeliğini koruyarak bozulmaz.

KAHVE VE KURUYEMİŞ AMBALAJI

Kahve ve kuruyemiş en çok tüketilen gıdalar arasında yer almaktadır. Gıda ambalajlanması çok hassa bir konu ile ambalajlarda kullanılan ürünler ayrı bir hassasiyet gerektirmektedir. Kahve Ambalajı ve kuruyemiş ambalajı ürünlerle direkt olarak temas etmektedir.



Bu ürünler kullanım ömrüne göre o ambalajların içerisinde beklemektedir. Kuruyemiş ambalajı kişilerin isteğine bağlı olarak farklı renkler kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra bazı kuruyemiş üreticileri ürünlerinin görülebilmesi için ambalajlarında pencere kullanılmasını istemektedir. Ambalajlar bu nedenle kişilerin isteğine bağlı olarak üretilmektedir. Kuruyemiş ambalajlarında özel ürünler tercih edilmektedir. Kuruyemiş ambalajlarında tercih edilen ürünler şunlardır.


OOP+OPP

OPP+Metalize OPP

PET+OPP

PET+PE+ALU

PET+PET Metalize+PE

Ambalajlarda pencere istendiğinde PET//PE ya da PET//PP kullanılmaktadır. Ambalajların içerisindeki ürünlerin tazeliğini koruyabilmesi için EVOH ve PA kullanılmaktadır.

Kahve ambalajı da gıda ambalajları arasında yer almaktadır. Bu nedenle bu ambalajlar da özel olarak üretilmekte ve yapısında özel ürünler tercih edilmektedir. Ülkemizde kahve oldukça fazla tüketilmektedir. Çekirdek kahve ve çekilmiş kahve başta olmak üzere birçok çeşidi bulunan kahvenin türüne göre ambalaj tercih edilmektedir. Kahvenin özellikle kokusunu koruması ve hava almadan taze kalması gerekmektedir. Nemlenen hava alan kahvelerde acılaşma olur ve tadı bozulur. Bu nedenle kahve ambalajlarının kapaklarına da dikkat edilmektedir. Bazı kahve ambalajları kutu şeklinde üretilmektedir. Ambalajlar oldukça çeşitlidir ve her ihtiyaca göre ambalaj üretilmektedir.

ambalaj ambalaj türü ambalajlama EVOH gıda ambalajları Kahve Ambalajı KAHVE VE KURUYEMİŞ AMBALAJI Körüklü ambalaj kuruyemiş ambalajı PA YAN KÖRÜKLÜ AMBALAJ NEDİR? Yan Körüklü torba