KOP PROJESİ 2017 BAŞVURULARI BAŞLADI

TAKİP ET

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılından bu yana her yıl Ocak, ޞubat ve Mart aylarında açılan hibe programlarıyla Hayvancılık Hibe Desteği kapsamında

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılından bu yana her yıl Ocak, ޞubat ve Mart aylarında açılan hibe programlarıyla Hayvancılık Hibe Desteği kapsamında; birçok ilde yürütülen hayvancılık yatırımları desteklenmekte.

Merkez Proje Değerlendirme Komisyonundan alınan bilgilere göre, önceki yıllardan talepleri alınmış damızlık boğa ve damızlık koç/teke taleplerinin fazla olması ve dağıtımlarının devam etmesi nedeniyle 2017 yılı başvuru döneminde yeni damızlık boğa ve damızlık koç ve teke talepleri ile ahır ve ağıl tadilat başvuruları alınmayacağı, sadece yeni ahır ve ağıl yapımı inşaat yatırımı başvurularının alınacağı bildirildi.

Bu yöndeki başvuruların ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme ޞubesine şahsen yapılması belirtildi.

Yeni inşaat uygulamaları için belirlenen hibe oranı ise %50 olarak açıklandı.

Yatırımda Alt ve Üst Sınırlar

Yatırımlarda, hem damızlık erkek mal alımlarında hem de inşaatlarda olmak üzere,  büyükbaş işletmelerinin anaç varlığı olarak alt sınır 10 baş, üst sınır 49 baş olarak belirlenirken, küçükbaş işletmelerinin ise alt sınırı 100 baş, üst sınırı ise 200 baş olarak belirlendi. Bu yöndeki bir yatırıma sahip olan işletmelerin mutlaka belirtilen sınırlar içinde başvuru yapabilecekleri belirtilirken, belirlenen bu sınırların dışındaki hayvan varlığına sahip olan işletmelerin başvuruların kabul edilmeyeceğine dikkat çekildi.

İşletmelerin belirlenen bu sınırlar içinde başvurusunun kabul edilip, yatırıma başlaması ile bu sınırların üzerinde yapacağı daha fazla kapasiteli ahır ve ağıl inşaatlarının hibe desteği dışında kalacağına vurgu yapılırken, belirlenen sınırı geçen işletmelerin bu işlemlerinin kendi öz kaynakları tarafından karşılanacağı bildirildi.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1-Hibe Başvuru Formu  (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

2-Ön Proje Formu          (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

3-Yatırım ile İlgili Bilgiler Formu (Ek-3) (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

4-Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Planı Tablosu Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

5-İşletme Tescil Belgesi (Hayvan Sağlığı ޞb)

6-Türkvetten alınan güncel hayvan varlığı belgesi (Hayvan Sağlığı ޞb)

7-İnşaat yapılacak arazinin aidiyet belgesi

8-Arazi hazineden kiralık veya hisseli ise belgesi

9-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(ޞube Müdürü onaylı)

10-Vergi borcu yoktur yazısı(Vergi Dairesinden)

11-ÇKS çıktısı

12-Sigorta Borcu olmadığına dair yazı

2017 ağıl ahır ahır ve ağıl başvuru büyükbaş damızlık boğa damızlık koç damızlık teke gıda hayvancılık hibe Hibe Desteği kırsal kalkınma küçükbaş tadilat Tarım