Kontakt Lens Özellikleri

TAKİP ET

Kontakt lens günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir

Kontakt lens günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bu nedenle de pek çok insan lens kullanımını tercih eder. Ayrıca kişiler lens alırken tam olarak nasıl lens seçeceğini bilemez. Pek çok firma da lenslerin denenmesine izin vermez. Bunun sonucunda da insanlar genellikle yanlış lensleri alır. Bu da görüş problemleri yaşamalarına neden olur. Biz firma olarak bu sorunu ortadan kaldırıyoruz. Müşterilerimize ücretsiz olarak kontakt lens deneme imkanı sunuyoruz. Bu sayede kişi kendisine en uygun lensi tercih ederek; istediği sonuca ulaşması sağlanır.

Kontakt Lenslerin Özellikleri Nelerdir?

Kontakt lens alırken 4 temel özellik karşımıza çıkar.


Kontakt lens ön yüzeyi oldukça önemlidir. Ön yüzey kontakt lenste kornea tarafında olmayan yüzeydir. Bu yüzey ışığın kırılmasında oldukça etkilidir.

Korneaya yapışan ise lensteki arka yüzeydir.

Lensin iyi olması için ön yüzeyin ve arka yüzeyin uyum içerisinde olması gerekir. Bu durum da iki yüzeyin de aynı eğimde olması ile mümkündür. İşte bu eğime temel eğim adı verilir. Lensin göze uygun hale gelmesi bu eğim ile mümkündür. Eğim büyütülerek ve daha küçültülerek lensler göze uygun hale gelir.

Kontakt lensler için çapta oldukça önemlidir. Gözümüze uygun çapta lens seçmek; görme yetimizden memnun olmayı da sağlar.

İnsanlar Niçin Kontakt Lensleri Tercih Eder?

Kontakt lensin tercih edilmesini genel olarak 3 neden ile açıklamak mümkündür. Bunlardan ilki görme kaybını ortadan kaldırmasıdır. Göz bozukluğu olan insanlar yakını ya da uzağı görmede ciddi problemler yaşar. Bunlar da insanın kaliteli hayat yaşamasının önünde engel olur. Bu nedenle de kişiler görme kalitesini arttırmak için lens kullanımını tercih ederler. Günlük kontakt lens ile üstelik bu sorunu daha sağlıklı halde çözme imkanına kavuşurlar.

Kontakt lensler ile gözün rengini de değiştirmek mümkündür. Bu durumda kişinin estetik amacı ile lens kullanımını doğurur. Pek çok insan vücudunun bazı bölgelerinden memnun değildir. Bunun için değişikliğe gitmek ister. Memnun olunmayan yerlerden biri de göz renkleridir. Bu nedenle doğal görünümlü lensler sayesinde; istenile göz rengine kavuşulur. Üstelik kullan-at kontakt lens sayesinde pek çok giz rengine bile sahip olmak mümkündür.

Tüm bu özellikle dışında özellikle kornea probleminde lens kullanımı önerilir. Bu sayede kişi kornea problemine çözüm getirmiş olur. Uzmanlar bu tarz problemler için özellikle lens kullanmayı kişilere önermektedir.

https://www.acuvue.com.tr/kontakt-lens/

acuvue.com.tr Günlük kontakt lens Kontakt lens Kontakt Lenslerin Özellikleri Nelerdir? kullan-at kontakt lens lens