KMÜ'de "Engelsiz Kampüs" projesi

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi "Engelsiz Üniversite" olabilmek için önemli adımlar atıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi "Engelsiz Üniversite" olabilmek için önemli adımlar atıldı.

Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs Projesi hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak, "İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının desteğiyle Karaman İslami İlimler Derneği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi tarafından hayata geçirilen proje; ’çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik projeler’ ile doğrudan ilgili bir proje olup, ’eğitim, kültür, sağlık, spor konulu projeler’ ile de örtüşmektedir. Proje ile üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra farklı engel gruplarındaki özel eğitim ihtiyacı olan bireylerle iletişim halinde olabileceği, akademisyenlerin engelli bireylere yönelik bilimsel çalışmalarda bulunabileceği ve engelli öğrencileri olabileceği, üniversitelerde idari işlemleri yürüten personelin de engelli öğrencilerle etkileşime geçebileceği gerçeğinden hareketle; özel eğitime gereksinim duyan bireyleri daha yakından tanımaları, etkili iletişim yollarını öğrenmeleri amaçlandı. Üniversitemiz bünyesinde yer alan akademik ve idari birimlerin ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalar neticesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin tüm alanlarda ’Engelsiz Üniversite’ olabilmesi yolunda önemli adımlar atıldı ve bu yıl içerisinde öğrenciler ve personel olmak üzere toplamda 150 kişiye 120 saat Türk işaret dili eğitimi verildi." dedi.



Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs Projesi, panel ve sertifika töreniyle son buldu. KMÜ Engelsiz Öğrenci Topluluğu tarafından ޞehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Karaman Valisi Fahri Meral, eşi Zehra Meral, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, il ve üniversite protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Program, proje kapanış toplantısı ve panelin ardından Türk işaret dili eğitimlerinde başarılı olan KMÜ personeli ve öğrencilerine sertifika verilmesiyle sona erdi.

Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs Projesi Engelli Öğrenci Birimi Engelsiz Üniversite Fahri Meral Karaman İslami İlimler Derneği karamanoğlu mehmetbey üniversitesi kmü KMÜ Engelsiz Öğrenci Topluluğu Mehmet Akgül mustafa başkonak Şehit Ömer Halisdemir Kon