KMÜ REKTÖRÜ HAKKINDA İLGİNÇ DETAY

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi rektörlüğüne atanan ve bugün görevine başlayan Prof

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi rektörlüğüne atanan ve bugün görevine başlayan Prof. Dr. Mehmet Akgül’ü yakından tanıdıkça hakkında çok ilginç detayları öğreniyoruz. Yenilerin tesadüf, eskilerin ise tevafuk dediği türden oldukça ilginç detaylar bunlar.

Prof. Dr. Akgül’ün rektör olması doğduğu şehir Sarıveliler’in Turcalar mahallesinde büyük bir coşkuya sebep olmuş. Aralarından yetişen bir bilim insanının böylesine önemli bir göreve getirilmesi onlar için oldukça büyük bir gurur kaynağı. Özellikle bir isim var ki o, Akgül hakkında çok ilgi çekici detaylardan bahsediyor.

MHP Sarıveliler İlçe Başkanı Kasım Tunç’tan başkası değil bu isim.



’’Hemşerimiz ağabeyimiz Mehmet Akgül’ün ilimizde hizmet verecek olmasından dolayı çok mutluyuz’’ diyor Tunç. Ardından Sarıveliler ve Mehmet ismiyle alakalı önemli detayları ardı ardına sıralıyor. Kasım Tunç’un aktardığına göre, Sarıveliler, Karamanoğulları Beyliği’nin kurulu bulunduğu Taşeli Yaylası’nın en önemli yerleşim birimi. Burada yetişenler Karamanoğulları Beyliği’nden bu yana anlatılagelen kahramanlık hikayelerini dinleyerek büyüyorlar ve aslında kahramanlık hikayelerinin en önemli kısmını Karamanoğlu Mehmet Bey oluşturuyor. Bu yüzden Sarıveliler’de Mehmet ismine hemen hemen her evde rastlanıyor.



Tabi bunların yanında bir de Molla Mehmet var. O kim, diyecekseniz; Mehmet Akgül’ün dedesi. İlçede bilge bir kişilik olarak tanınıyor ve 1999 yılındaki vefatının ardından rahmetle yad ediliyor. Molla Mehmet aslında bir demirci ustası. Fakat bölgenin de en sözü dinlenen kanaat önderleri arasında. Her sohbetinde gençlerin mutlaka ilim tahsil etmeleri gerektiğini tavsiye edermiş. Bundan dolayı da kendi torunu Mehmet Akgül’e “Oğul Doğduğun Topraklara Âlim Olasın” diye dua ettiğini aktarıyor aile fertleri. Hayır duası da başka nasıl alınabilir ki zaten, değil mi?

“ޞimdi gençlerimize örnek olacak bir ismimiz daha oldu,” diyor Kasım Tunç.  “Dört Mehmet,” diye ekliyor. Dört Mehmet’in nedenini sorduğumuzda sıralıyor;

Karamanoğlu Mehmet Bey, Molla Mehmet, Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi.

Haklı da Kasım Tunç.

Karamanoğlulları Beyliği’nin kurulduğu topraklardan doğan ve bu beyliğin efsaneleşmiş Bey’i, Mehmet Bey’in ismini taşıyan Mehmet Akgül, adaşı olan bu Bey’in ismini taşıyan bir üniversitenin başına geçti, adını aldığı dedesi Molla Mehmet’in duasıyla.

Umarız Akgül’ün bu görevi hem kendisi, hem şehrimiz ve hem de eğitim camiası için hayırlara vesile olur.

Dört Mehmet Hayır duası ilim Karamanoğlu Mehmet Bey Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Karamanoğulları Karamanoğulları Beyliği kasım tunç kmü MHP Molla Mehmet Prof. Dr. Mehmet Akgül rektör sarıveliler Taşeli Yaylası tesadüf tevafuk Turcalar