Kırşehir'de kaçak kazıya 7 gözaltı

TAKİP ET

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR'in Kaman ilçesinde 1'inci derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altında bulunan Kuşkalesi mevkiinde kaçak kazı yapan 7 şüpheli, suçüstü yakalandı

KIRŞEHİR'in Kaman ilçesinde 1'inci derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altında bulunan Kuşkalesi mevkiinde kaçak kazı yapan 7 şüpheli, suçüstü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1'inci derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altında bulunan Kaman ilçesi Ömerhacılı köyü Kuşkalesi mevkiinde kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda bölgede yapılan devriye görevinde İ.Y., H.Ç., M.P., B.S., H.B., Y.C. ve L.D.'nin kaçak kazı yaptığı tespit edildi. Yapılan aramalarda jeneratör, yılan kamera, su pompası, güneş enerjili projektör lamba, üç el feneri, elektrik kablosu ve su hortumu ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 7 şüpheli, İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.