Kimliksiz kadınlara ceza yağdı

TAKİP ET

Karaman'da kimliklerini ispat edecek herhangi bir resmi belge taşımadıkları belirlenen 4 kadına para cezaları verildi

Karaman'da kimliklerini ispat edecek herhangi bir resmi belge taşımadıkları belirlenen 4 kadına para cezaları verildi.

Karaman - Ereğli yolu 15. kilometrede yol kontrol görevindeki jandarma ekibinin yaptığı incelemede, 4 kadının kimlik belgesi taşımadıkları belirlendi.

Kimliklerini gösterecek herhangi bir resmi belge bulundurmayan 4 kadının her birine, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 40. maddesi gereğince 124'er lira idari yaptırım uygulandığı bildirildi.

5326 sayılı Kabahatler Kanununun 40. maddesi:

Madde 40 - (1) Görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, bu görevli tarafından 50 Türk Lirası idari para cezası verilir.

(2) Açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal Cumhuriyet savcısı haberdar edilir. Bu kişi, kimliği açık bir şekilde anlaşılıncaya kadar gözaltına alınır ve gerekirse tutuklanır. Gözaltına ve tutuklamaya karar verme yetkisi ve usulü bakımından Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri uygulanır.

(3) Kişinin kimliğinin belirlenmesi durumunda, bu nedenle gözaltına alınma veya tutuklanma haline derhal son verilir.

Kimlik bildirmemeye verilen idari para cezası, 2018 yılında 124 Türk Lirasına yükseltilmişti.

5326 sayılı Kabahatler Kanunu ereğli yolu idari para cezası idari yaptırım jandarma Karaman kimlik belgesi para cezaları yol kontrol