Kazımkarabekir'de Süs Kabağı Hasadı Başladı
Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde alternatif ürün olarak yetiştirilen süs kabağında hasat kontrolleri İlçe Müdürü Ayşe Koca ve teknik ekipler tarafından gerçekleştirildi.
Kazımkarabekir'de Alternatif Ürün Çeşitliliği Artıyor
Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında üretimi yapılan süs kabağında hasat sevinci yaşanıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki tarımsal üretim çeşitliliğini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
İlçe Müdürü Koca'dan Hasat Kontrolü
Kazımkarabekir İlçe Müdürü Ayşe Koca ve teknik ekipler, tarlalarda incelemelerde bulunarak hasat kontrollerini gerçekleştirdi. Üreticilerle bir süre sohbet eden ekipler, verim ve kalite hakkında bilgi aldı. Karaman genelinde son yıllarda geleneksel tarımın yanı sıra alternatif ürünlere yönelen çiftçilerin başarı elde etmesi memnuniyetle karşılanıyor.
Yetkililer, bölge iklimine uygun alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması için çiftçilere yönelik teknik destek ve rehberlik hizmetlerinin devam edeceğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi
Kaynak: Sosyal Medya