Kayseri'de 'Nefes'ten Hanımeli'ne Emeğin Yolculuğu' sergisi açıldı
Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Arkeoloji Müzesi'nde Kadın Kooperatifleri tarafından 'Nefes'ten Hanımeli'ne Emeğin Yolculuğu' isimli, halı ve kilimlerin bulunduğu sergi açılışı gerçekleştirildi
KAYSERİ Arkeoloji Müzesi'nde Kadın Kooperatifleri tarafından 'Nefes'ten Hanımeli'ne Emeğin Yolculuğu' isimli, halı ve kilimlerin bulunduğu sergi açılışı gerçekleştirildi.
Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, kadın kooperatifleri başkanları ve vatandaşlar katıldı. Nefes Seramik Kooperatifi ve Bünyan Hanımeli Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan sergide, kadınlar tarafından örülen halılar ve hediyelik eşya haline getirilen yaklaşık 50 eser yer aldı. Açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, Kayseri'de 48 kadın kooperatifiyle beraber sessiz sessiz bir başarı hikayesi yazıyoruz. Bugün Kayseri'de kadın kooperatiflerimizin hikayeleri hem yazılıyor hem de okunuyor. 2 yıllık bir sürede kadın kooperatiflerimiz bambaşka işler başardı. Ekonomik anlamda söylersem 2 yılda 160 milyon ciroya ulaştık. Ama onun yanında Kayseri'nin tanıtımına verdikleri değer inanılmaz. Bütün parasal değerlerin dışında ise kültürel, sanatsal manada şehrimize önemli katkıları var dedi.
Bünyan Hanımeli Kadın Kooperatifi Başkanı Figen Sarıaslan ise, Bugün burada arkeoloji müzesinde yaklaşık 3 ay süren çalışmanın sonucunu halkımıza, sergi olarak hazırladık. Serginin amacı, yıllar önce dokunmuş emek verilmiş halıları, yeni konseptlere çevirerek hediyelik eşyalar çevirerek yeni bir ürün haline dönüştürdük. Geçmişi geleceğe taşımaya karar verdik. Böyle bir sergi hazırlandı. Bu sergiyi yaklaşık 10 arkadaşla birlikte hazırladık. Şu an yaklaşık 50 eser sergileniyor diye konuştu.