Kayseri'de 295 milyon TL'lik katlı kavşak projesi başladı

TAKİP ET

Remzi Batuhan ÜNAL/KAYSERİ , (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla 295 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen DSİ-Ağır Sanayi Katlı Kavşak Projesi'ne başladı

- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla 295 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen DSİ-Ağır Sanayi Katlı Kavşak Projesi'ne başladı.

Kentin batı yakasındaki trafik yükünü azaltmayı hedefleyen DSİ-Ağır Sanayi Katlı Kavşak Projesi'nde 28 Eylül 2025 tarihi itibarıyla sahada çalışmalar başladı. Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje ile birlikte, bölgede trafik ışıkları kaldırılarak ulaşımın kesintisiz ve daha güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Ekipler, altyapı deplase işlemleriyle eş zamanlı olarak alternatif servis yollarını da devreye aldı. Çalışmalar süresince Ağır Sanayi Kavşağı'nın doğu ve batı yönlerine ulaşım servis yolları üzerinden sağlanacak. Projenin tamamlanmasına kadar geçici trafik düzenlemeleri uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi, sürücülere alternatif güzergâhları kullanmaları ve sahadaki trafik işaretlerine uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Güzergahta gerekli yönlendirme levhaları yerleştirilirken, trafik güvenliği ön planda tutuldu. Projeyle birlikte, batı yakasında artan araç yoğunluğuna kalıcı bir çözüm getirilmesi hedefleniyor.