Karamanlılar Portekiz'de

TAKİP ET

"Mesleğimi Avrupa'da Öğreniyorum" projesi ile 24 kişilik ekip, Karaman'dan Portekiz'e gitti

"Mesleğimi Avrupa'da Öğreniyorum" projesi ile 24 kişilik ekip, Karaman'dan Portekiz'e gitti.

Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri proje kapsamında staj ve işletmelerde beceri eğitimin 2 haftalık kısmını 8-21 Nisan ve 22 Nisan – 5 Mayıs 2018 tarihlerinde Portekiz’de uyguladılar.

Okulun Bilişim Teknolojileri Alanından 8 öğrenci ve 2 öğretmen, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanından 6 öğrenci ve 1 öğretmen ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanından 6 öğrenci ve 1 öğretmen toplam olarak 20 öğrenci ve 4 öğretmen yurt dışında staj ve işbaşı gözlem uygulamasını tamamladılar.



Öğrenciler 10’ar kişilik iki grup halinde Portekiz’deki işletmelerde staj faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Her öğrenci grubuyla beraber en az bir öğretmen de öğrencilerle beraber yurtdışında öğrencilerin uygulama yapacağı işletmelerde işbaşı çalışması ve işyeri çalışma süreçlerinin incelemesini gerçekleştirdi.

Portekiz’in Braga şehrinde 4 farklı işletmede gerçekleştirilecek olan staj ve işletmelerde mesleki eğitim uygulamaları ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir Avrupa Birliği ülkesinde mesleki eğitimde yapılan çalışmalar, uygulamaları, iş kültürü hakkında uygulamalı olarak deneyim sahibi oldular. Portekiz’de iki hafta boyunca yapılan gezilerle ülke kültürü hakkında bilgi sahibi olan öğrenci ve öğretmenlerimiz, yabancı dil gerekliliğinin önemini kavradılar.



31 Ağustos tarihinde tamamlanacak olan projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz edindikleri deneyimleri öncelikle okulumuzdaki öğrenci ve çalışanlara daha sonra yaygınlaştırma faaliyetleri ve haberlerle Karaman ve Türkiye ile paylaşacaklar.