Karamanlılar İstanbul'da şölen yaptı

TAKİP ET

Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde konuşmacılar Türk dilini geniş bir yelpazede ele aldılar

Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde konuşmacılar Türk dilini geniş bir yelpazede ele aldılar.

Sunumunu Esma Belgin Özdemir'in yöneticiliğini Prof. Dr. Mehmet Karataş'ın yaptığı panelde; D. Mehmet Doğan, Kamil Uğurlu, M. Kamil Berse, Mustafa Özçelik, Doç. Dr, Muhammet Sani Adıgüzel ve Ercan Köksal konuşmacı olarak yer aldılar.



Yoğun bir katılımla gerçekleşen panelin sonunda konuşmacılara İstanbul Karamanlılar Derneği Başkanı Rafet Akdaş ve Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk tarafından hediyeler takdim edildi.



Panelin ardından İstanbul Karamanlılar Derneği sponsorluğunda çekimleri yapılan, Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı İsmail Kahraman'ın hazırladığı Dil, Din ve Tarih Bilinci Belgeselinin gala gösterimi yapıldı.



Çekimleri Moğolistan, Rusya, Kırgızistan, Doğu Türkistan ve Karamanda yapılan belgesel gösterimi öncesi Karamanoğulları'nın Anadolu'ya göç ettiği Türkistan coğrafyası, Horasan bölgesi ve ünlü Türk Dil Bilgini Kaşgarlı Mahmut'un Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'ın Kaşgar şehrindeki türbesinde çekilen belgesellerle ilgili Gazeteci Yazar İsmail Kahraman tarafından bilgiler verildi.



Belgeseli 13 Mayıs'ta Karaman'da, 14 Mayıs'ta Ayrancı Hıdrellez etkinliklerinde gösterime sunulacak.



Akşam, Bağcılar Olimpik Spor Salonunda Aslan Mustafa'nın sunumu ile yapılan şölende Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Bedia Akartürk ve Konya Kaşıks Grubu konukları coşturdular.



ޞölene AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Karaman ve Konya Sivil Toplum örgüt başkanları, siyasi parti temsilcileri ve hemşehri toplulukları iştirak ettiler.

Abdullah Başçı AK PARTİ Aslan Mustafa ayrancı Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Bedia Akartürk Dil Din ve Tarih Bilinci Belgeseli Doğu Türkistan Ercan Köksal Esma Belgin Özdemir Hıdrellez etkinlikleri Horasan İsmail Kahraman istanbul İstanbul Kara