Karamanlı yazılımcılara yarışma daveti

TAKİP ET

Scratch programı ile hazırlayacakları oyun ile katılabilecekleri yarışmada genç yazılımcıları çeşitli ödüller de bekliyor

Scratch programı ile hazırlayacakları oyun ile katılabilecekleri yarışmada genç yazılımcıları çeşitli ödüller de bekliyor.

4 Aşamadan oluşan yarışmada,
1. aşama (Ön Eleme): Katılımcıların tumtal.meb.k12.tr adresinde bulunan ilgili duyuruda 01.04.2017 tarihinden itibaren yarışma şartlarını incelemeleri, gerekli dokümanları indirmeleri ve duyuru yazılarının okullara gönderilmesi.
2. aşama (Proje Kabulü): Katılımcıların 03.04.2017 - 08.05.2017 tarihleri arasında yaptıkları projeleri CD / DVD ortamında Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teslim edilmesi. 08.05.2017 saat 17:00 den sonra getirilen projeler kabul edilmeyecektir. (Flash Bellek ile getirilen projeler elenecektir.)
3. aşama (Ön Eleme) 09.05.2017-12.05.2017 tarihleri arasında ön eleme yapılacak, 12.05.2017 tarihinde değerlendirme sonuçları açıklanması
4. aşama (Final): 15.05.2017 tarihinde başvuruda bulunan projelerin jüri önünde final değerlendirmelerinin yapılması, projelerin Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanında bilgisayar başında sunumunun yapılmasından oluşacak.

Ayrıntılı bilgi www.hayalinioynat.com, tumtal.meb.k12.tr internet sitelerinden ve 0338 228 02 17 nolu telefona müracaat edilebilecek.



“HAYALİNDEKİ OYUNU TASARLA” OYUN TASARIMI YARIޞMASI 2017

YARIޞMANIN ADI: Hayalindeki Oyunu Tasarla 2017

YARIޞMAYI DÜZENLEYEN: Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

SON BAޞVURU TARİHİ: 28.04.2017

ÖDÜLLER:

İlk üçe girenlere çeşitli ödüller verilecektir.

YARIޞMANIN AMACI: Her yıl hızla gelişen teknolojiler ve hemen hemen her kullanıcıya hitap eden bilgisayar sistemleri ile yazılım uzmanlığı ve programlama yetenekleri birçok mesleğin hedefi haline gelmiştir. Ortaokul çağındaki öğrencilere algoritmik düşünmeyi, analitik bakış açısı kazandırmayı ve en önemlisi programlamayı sevdirmektir. Bir bilgisayar oyununu programlamayı, o oyunu oynamaktan daha cazip hale getirmektir.

YARIޞMAYA KATILIM KOޞULLARI:

Yarışma Karaman il merkezi ve ilçelerinden bulunan ortaokul öğrencilerine yöneliktir.


Her okuldan bir danışman öğretmen refakatinde birden fazla öğrenci katılabilir. Başvuru işlemleri danışman öğretmenlerin gözetiminde yapılacaktır.

Yarışmaya grup olarak katılım alınmayacak, bireysel katılım sağlanacaktır.

Her yarışmacı yarışmaya sadece bir projeyle katılabilir.

Yarışmaya katılan projenin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış veya yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Yarışmaya gönderilecek projede aranacak şartlar:


    Proje Scratch programı ile yapılacaktır.

    Projenin “oyun tasarımı ve kodlama” temasına uygun olmalıdır.

    Proje öğrenci tarafından yapılmış olmalıdır.

    Hangi aşamada olursa olsun öğrencinin yapmadığı tespit edilirse proje elenecektir.

    Projeler CD / DVD ortamında teslim edilmesi zorunludur. Diğer ortamlarda teslim edilmek istenen projeler kabul edilmeyecektir.

    Proje dosyaları 04.2017 tarihine kadar Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne CD / DVD ortamında dijital olarak teslim edilecektir. Teslim esnasında projede görevli öğrencilerin ve danışman öğretmenin olduğunu belirtir ıslak imzalı formun doldurulması gerekmektedir.




YARIޞMANIN AޞAMALARI

    Birinci Aşama (Ön Eleme): Katılımcıların tumtal.meb.k12.tr adresinde bulunan ilgili duyuruda 01.04.2017 tarihinden itibaren yarışma şartlarını incelemeleri, gerekli dokümanları indirmeleri ve duyuru yazılarının okullara gönderilmesi.

    İkinci Aşama (Proje Kabulü): Katılımcıların 03.04.2017 - 08.05.2017 tarihleri arasında yaptıkları projeleri CD / DVD ortamında Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teslim edilmesi. 08.05.2017 saat 17:00 den sonra getirilen projeler kabul edilmeyecektir. (Flash Bellek ile getirilen projeler elenecektir.)

    Üçüncü Aşama (Ön Eleme) 09.05.2017-12.05.2017 tarihleri arasında ön eleme yapılacak, 12.05.2017 tarihinde değerlendirme sonuçları açıklanması

    Dördüncü Aşama (Final): 15.05.2017 tarihinde başvuruda bulunan projelerin jüri önünde final değerlendirmelerinin yapılması, projelerin Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanında bilgisayar başında sunumunun yapılması


GENEL HUSULAR:


Yarışmaya başvuran katılımcıların sorumlulukları kendilerine aittir. Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi doğabilecek sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yarışma ile ilgili soru ve görüşler Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 0 338 221 02 17 numaralı telefonlar aranabilir ve hayalinioynat.com sitesi ziyaret edilebilir.

HAYALİNDEKİ OYUNU TASARLA ortaokul OYUN TASARIMI YARIŞMASI Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi