Karaman'ın su sorunu bitmiyor

TAKİP ET

İbrala Barajı İçme Suyu Projesi ile, Yeşildere'den Karaman'a içme suyu aktarımının hayata geçmesinin ardından, suyla ilgili tartışmalar da başladı

İbrala Barajı İçme Suyu Projesi ile, Yeşildere'den Karaman'a içme suyu aktarımının hayata geçmesinin ardından, suyla ilgili tartışmalar da başladı.

Geçtiğimiz hafta musluklarından akan suyun rengi ve tadı çeşitli söylentilere neden olmuş, suyun sağlıklı olmadığı yönündeki endişeler dile getirilmişti.



Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in de katıldığı su tartışmalarında, İbrala Barajı'ndan sağlanan suyla ilgili tereddütler ifade edilmişti.



Artan şikayetlere Belediye Meclis Toplantısında cevap veren Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, musluklardan akan suyun son derece sağlıklı olduğunun altını çizerek, güvenle içilebileceğini dile getirdi.

DSİ, Halk Sağlığı ve belediye laboratuvarlarında gereken tüm tahlillerin ve gereken tüm kontrollerin yapılmasının ardından İbrala Barajı'ndan suyun şehir şebekesine verildiğini söyleyen Başkan Çalışkan, Karaman şehir şebekesine verilen tatlı suyun geçtiğimiz haftadan itibaren şehrin tamamına yakınına ulaştığını, şebekede yapılan sterilizasyondan ve bunun tetiklemesiyle borularda daha önceden oluşan tortuların çözülmesinden kaynaklanan hafif bulanıklık ve klor kokusunun geçici olarak görüldüğünü ifade etti.



Farklı bölgelerde her gün kontrollerin yapıldığını ve korkulacak bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Ertuğrul Çalışkan, yapılan analizler neticesinde, hazır satılan suların çoğunda olmayan değerlerde, kaliteli bir suya sahip olduğumuzu söyleyerek, vatandaşların gönül rahatlığı ile musluk suyunu kullanabileceğini belirtti.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın bu açıklaması suyun kalitesiyle ilgili tartışmanın ateşini düşürürken, bu sefer de özellikle Doğu Kışla bölgesinden gelen su kesintileriyle ilgili şikayetler gündeme oturdu.



Haber merkezimize ulaşan çok sayıda okurumuz, bir kaç gündür genellikle öğle saatlerinde suların kesildiğini ve gece saatlerine kadar da kesintinin devam ettiğini dile getirdiler.

Belediyeye durumu aktardıklarında önce, depo seviyelerindeki düşmeden kaynaklanan sıkıntı nedeniyle yüksek yerlere ve yüksek katlara su basıncında sorun yaşandığı cevabını aldıklarını, daha sonrasında ise telefonlara cevap verilmemeye başlandığını söyleyen vatandaşlar, belediyenin su kesintisiyle ilgili açıklama ve çözün beklediklerini dile getiriyorlar.

Belediye Meclis Toplantısı ertuğrul çalışkan ibrala barajı İbrala Barajı İçme Suyu Projesi içme suyu ismail atakan ünver Karaman Karaman Belediye Başkanı Karaman Milletvekili klor kokusu şehir şebekesi tatlı su yeşildere