Karaman'ın "robot"undan büyük başarı

TAKİP ET

Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ürettiği robot, girdiği uluslararası yarışmada büyük başarı gösterdi

Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ürettiği robot, girdiği uluslararası yarışmada büyük başarı gösterdi.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Robot Yarışmasında görücüye çıkan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı robot 500 robot içinden sıyrılarak ilk 50 robot arasına girdi.



Uzun uğraşlar sonucu okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı robot Karaman'ı başarıyla temsil etti.

Hızlı çizgi izleyen ve insansız hava aracı (drone) kategorilerinde robotlar üreten okulun, bilişim teknolojileri, elektrik elektronik, otomasyon ve yenilenebilir enerji alanlarının ortaklaşa katkı sağladıkları yarışma hazırlıklarında adeta bir fabrika gibi çalıştıkları süreç sonunda uluslararası anlamda başarılı robotlar arasında yerini aldılar.

Daha önceki yıllarda da bu yarışmalara katılan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yarışmalara katıldıkları bu robotlarını ve bunun yanı sıra Tübitak bilim fuarları için geliştirdiği birbirinden farklı akıllı robotları tüm halkımızın beğenisine sunuyor.

Bugün itibariyle Temizel ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Tübitak 4006 Bilim Fuarları ve bunun yanı sıra bu yılın teması olarak belirlediği yazılım şenlikleri gezilebilecek.

Temizel ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özellikle meslek liselerini tercih etmek isteyen, mesleki anlamda kariyer yapmak isteyen, ayrıca okulun alanlarından herhangi birine ilgisi olan tüm ortaokul ve lise öğrencilerini okulun faaliyetlerini görmek için bu fuar ve projeleri görmeye bekliyor.

Fuar bugün (17 Mayıs 2017 Çarşamba) saat 10'da gerçekleşen törenle açıldı.



4006 Bilim Fuarları bilim fuarları drone elektrik elektronik fuar Karaman otomasyon ROBOT Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tübitak Uluslararası Robot Yarışması yenilenebilir enerji