Karaman'ın Gururu Kadınlarımız

TAKİP ET

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde bir şampiyon yetişiyor; Cahide Eke

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde bir şampiyon yetişiyor; Cahide Eke.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başarılı çalışmalarının yanında, Türkiye ve Dünya çapında sporcularda yetiştirmeye devam ediyor.

Bilindiği gibi daha önce geliştirdikleri proje kapsamında 38 yaşında judo sporuna başlayan Ayşe Kesiktaş, 43 yaşında 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarında 3. olarak, şehrimize bir bronz madalya ve değeri hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar kıymetli bir gurur tablosuyla dönmüştü.

ޞimdi ise sıra Cahide Eke'de.

Cahide, 2014 yılında başladığı judo sporuyla her yıl başarılarına bir yenisini ekliyor.

2015, 2016 ve 2107 yıllarında kendi klasmanında adeta şampiyonluğa ambargo koyan Cahide, üç yıl üstüste Türkiye şampiyonu olma başarısını göstererek, ileride Türkiye'yi dünyada başarıyla temsil edeceğinin de sinyallerini veriyor.

Cahide Eke'nin antrenörü Ahmet Ömre Türe ise adeta Cahide'nin üzerine titriyor.

“Cahide, bu yılın Ekim ayında İtalya’da yapılacak olan Görme Engelliler Gençlik Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek ve biz ondan ulusal anlamda ilk derecemizi bekliyoruz. Ondan sonraki hedefimiz ise olimpiyatlar olacak. Biz zaman zaman Cahide’nin milli takım antrenörleri ile görüşme fırsatı buluyoruz ve hocaları uzun vadede çok güzel hedefleri olduğundan bahsediyorlar. Cahide’nin daha yaşının genç olması büyük bir avantaj, çünkü dört kez olimpiyatlara katılma şansı var. Bu hedefler içinde sadece katılmak değil, şampiyon olmak veya ilk üçe girmektir. Cahide, çalışmalarını hem burada hem de milli takım kamplarında aralıksız olarak sürdürmektedir. ޞampiyonaya kadar da bu böyle devam edecek,” diyen Türe'nin, Karaman'da böylesine başarılı bir sporcuyu antrene etmekten gurur duyduğu da ortada.
Bunca başarılı sporcunun yetişmesindeki en büyük pay sahibi ismi de yazmadan geçemiyoruz; O isim Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık.



Karaman'da göreve başladığı günden itibaren, Karaman'ın sportif çıtasını çok yükseklere taşıyan Hayati Kısacık ve ekibi, uzun zamandır görmeye alışık olmadığımız başarılarıyla, hem Karaman'ın hem de ülkemizin göğsünü kabartıyor.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları ahmet ömre türe Ayşe Kesiktaş cahide eke DÜNYA Görme Engelliler Gençlik Oyunları hayati kısacık judo Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye