Karaman'dan iyilik haberleri

TAKİP ET

Karaman, uzunca bir zamandır asayiş haberleriyle gündemdeydi

Karaman, uzunca bir zamandır asayiş haberleriyle gündemdeydi. Öyleki artık herkes birbirine "Karaman Teksas'a döndü" cümlesini sarf ediyordu. Bizler de bu tür haberleri yaptığımız için zaman zaman Karaman halkının sitemlerine maruz kalıyorduk. Oysaki bizler her zaman şunu söyledik; iyilik kazanacak!

Evet, Karaman'da iyilik kazandı.

İlk olay bir kan ihtiyacıyla ilgiliydi. Haber merkezimize gelen bir duyuru isteğini hemen okuyucularımızla paylaştık ve öylesine büyük bir duyarlılık ile karşılandık ki, ihtiyaç duyulandan katlarca fazla kan verme talebi oluştu. Duyurunun altında telefon numarası verilen hasta yakını telefona bakmaktan yoruldu. Karaman Devlet Hastanesi Kan Merkezinde deyim yerindeyse Karaman halkı kan vermek için sıraya girdi. Düşünün ki, kan ihtiyacı bildiriminde bulunan okurumuz, yeniden bize ulaşarak, duyurunun kaldırılmasını, ihtiyaç duyulan kanın kat kat fazlasının temin edildiğini ve kan vermek için arayanlara artık bakamayacak duruma geldiğini bildirmek zorunda kalmıştı.

Basit gibi görünse de bir kan ihtiyacı duyurusuna, kendine yakışır bir şekilde duyarlılık göstermişti Karaman. O akşam Karaman semalarını iyilikle doldurdu Karamanlılar. Bize de bir iyiliğe vesile olmayı başarmanın hazzını yaşattı.

İkinci olayın da kahramanı bir hasta yakınıydı. Bir hasta çocuğun tedavi masrafı için biriktirilen paranın da içinde bulunduğu cüzdan kaybolmuştu. Üzüntü içinde, yardım için haber merkezimizle irtibata geçtiler. Miktarın büyüklük tasviri herkese göre değişse de, tedavi masrafının kaybolması, her çocuk için önemli bir engeldi.

Karaman'ın duyarlı vatandaşlarını göreve davet ettikten sonra, beklemeye başladık. Çok geçmeden yaptığımız duyuru yine büyük ilgi gördü ve mesaj kutumuz okuyucularımızdan gelen iyi dilek, bulunma temennileri ve kayıp cüzdanın daha hızlı bulunabilmesine yönelik bir takım öneri ve tavsiyelerle doldu.

Oysa HaberKaraman.com'un mesaj kutusuna gelecek en güzel mesaj, sabah saatlerini bekliyordu. Bu sabah sitemizin facebook sayfasındaki mesaj kutusuna düşen ilk bildirim bizi yine heyecana sevk etti.

Aynı hanımefendiydi mesajı yazan. Akşam yayımladığımız duyurumuzun sonrasında, kayıp cüzdanın sahibi hanımefendi kendisini karakoldan aradıklarını, duyarlı bir vatandaşın cüzdanı karakola teslim ettiğinin bildirildiğini yazıyordu. En az, kayıp cüzdanını bulan o hanımefendi kadar sevindik. En az, tedavi masraflarını karşılayacak olan parayı yeniden bulan o hasta çocuğumuz kadar sevindik. En az, şehrimizde iyiliğin henüz ölmediğini hisseden tüm Karamanlılar kadar sevindik.

Bizlere bu sevinci yaşatan ismin Cumali Çoban olduğunu öğrendik. İnsanlık onuru içinde davranarak, bulduğu cüzdanı polis merkezine teslim etmiş ve cüzdanını kaybeden bir kadından daha öte, tedavi görecek bir çocuğa "Karaman daha ölmedi! İnsanlık ölmedi!" mesajı vermişti Cumali Çoban.

Sizlerin de onaylayacağını bilerek Cumali Çoban'ı günün kahramanı ilan ediyoruz. İyiliğinle yaşa Cumali Çoban. Allah senden ve senin gibi iyilik timsallerinden razı olsun...

Yaşanan iki olayda da menfaat beklentisi içine girmeyen Karaman'ın gönüllü kahramanları, uzun zamandır hasret kaldığımız iyilik kavramıyla, sıcak yaz günlerinde yüreklerimizi serinletti. Sizin de bu haberi duymaya, bu iyiliği hissetmeye ihtiyacınızın olduğunu düşünerek paylaşmak istedik. Siz de paylaşın ki Karaman iyilikle dolsun...

asayiş haberleri Cumali Çoban facebook sayfası günün kahramanı Haber Merkezi haberkaraman.com İnsanlık ölmedi iyilik kazanacak! kan ihtiyacı Kan Merkezi kan verme Karaman karaman devlet hastanesi kayıp cüzdan mesaj kutusu