Karaman'da yeni yasaklar başladı

TAKİP ET

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplanan Kurul, 118 numaralı kararında özel işyerlerine yönelik düzenlemeler yapıldı

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplanan Kurul, 118 numaralı kararında özel işyerlerine yönelik düzenlemeler yapıldı.

Kurul, tüm özel işletmeler için geçerli olacak şekilde aldığı kararında, işyeri sahiplerinin, misafirlerinin ve müşterilerinin işyeri önlerinde, oturarak veya ayakta sigara içmesini yasakladı. Yasaklama kararı, sigara içilmesi esnasında maske kullanımı kararını ihlal edildiği için alındı.

Kurul toplantıda Market, bakkal, kafe, restoran, lokanta, berber, kuaför, güzellik merkezi, spor salonu, internet kafe, oyun salonları vb. tüm işletmelerde ve kamu kurum ve kuruluşlarında, klima cihazlarının (VRF, FCU, Split klima, hava perdesi, oda havasını hareketlendirerek hava akışına neden olan sistemler vb.) kullanımının bulaş riskini arttırdığından dolayı kullanılmamasına, kapı ve pencerelerin açılarak sık sık doğal havalandırma yapılmasını da kararlaştırdı.

Belirtilen tedbirlere uymayanlarla ilgili idari para cezası uygulanacak.