Karaman'da Ramazan böyle yaşanacak

TAKİP ET

Karaman'da Ramazan boyunca 11 farklı yerde iftar sofrası kurulacak

Karaman'da Ramazan boyunca 11 farklı yerde iftar sofrası kurulacak.

Eski Devlet Hastanesi bahçesinde etkinliklerin düzenleneceği Ramazan ayında 11 farklı mahallede de iftar sofrası düzenlenecek.

İlk iftar sofrası 30 Mayıs Salı günü Atatürk Mahallesinde Dr. Faruk Sükan İlköğetim Okulu bahçesinde kurulacak.



Diğer iftar sofraları ise aşağıdaki program doğrultusunda kurulacak.

1 Haziran 2017 Perşembe: Fatih Mahallesi / Fatih Eğitim Çalışanları İlköğretim Okulu
5 Haziran 2017 Pazartesi: Larende Mahallesi / Larende Kapalı Pazar Alanı (Larende - Yenişehir - Sümer Mahalleleri)
7 Haziran 2017 Çarşamba: Bahçelievler Mahallesi / Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu (Bahçelievler – Cumhuriyet Mahalleleri)
9 Haziran 2017 Cuma: Hürriyet Mahallesi / Makbule Orman İlköğretim Okulu (Hürriyet - ޞeyh Edebali - Tapduk Emre - Mümine Hatun – İbrahim Hakkı Konyalı Mahalleleri)
12 Haziran 2017 Pazartesi: Alacasuluk Mahallesi / Atatürk İlköğretim Okulu (Alacasuluk – ޞeyhşamil – Hacıcelal Mahalleleri)
14 Haziran 2017 Çarşamba: Çeltek Mahallesi / Kemal Reis İlköğretim Okulu (Çeltek – İmaret - Hisar Mahalleleri)
16 Haziran 2017 Cuma: Mehmetbey Mahallesi / Fatih Lisesi (Mehmetbey – Siyahser – Sakabaşı – Koçakdede – Gazidükkan Mahalleleri)
19 Haziran 2017 Pazartesi: Topucak Mahallesi / Topucak Meydanı (Topucak - Koçakdede - Sekiçeşme – Sakabaşı - Abbas Mahalleleri)
21 Haziran 2017 Çarşamba: Beyazkent Mahallesi / Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi (Beyazkent - Mehmet Akif Ersoy - Ahmet Yesevi – Siyahser - Yunuskent Mahalleleri)

Karaman Belediyesi son olarak 23 Haziran Cuma günü Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında tüm Karaman'a yönelik çok büyük bir iftar sofrası kurarak Ramazan'ı uğurlayacak.

Eski Devlet Hastanesi bahçsinde de kurulan stantlar ve ilahi ile tasavvuf müziği programları Ramazan boyunca devam edecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hayır Çarşısı programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımları yaparken, hayırseverlerin de destekleyeceği alış veril kartları aracılığıyla ihtiyaç duyulan ürünler bu vatandaşlara ulaştırılmış olacak.



Ramazan nedeniyle fırınlar, pazarlar, marketler ve tatlı, şekerleme imalathaneleri de zabıta tarafından sıkı denetim altında alınan Karaman'da belediye otobüslerinde de Ramazana özel düzenleme yapıldı.

Yapılan düzenleme ile 1 nolu ve 3 nolu hattın 19.45 – 20.00 – 20.15 ve 20.30 seferleri, 2 nolu, 4 nolu, 5 nolu, 6 nolu, 8 nolu ve 10 nolu hattın saat 20.00 seferleri, 7 nolu ve 9 nolu hatların da 19.30 seferi iftar saati nedeniyle kaldırıldı.

abdullah tayyar anadolu lisesi alacasuluk mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu atatürk mahallesi Bahçelievler Mahallesi beyazkent mahallesi çeltek mahallesi Dr. Faruk Sükan İlköğetim Okulu Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu Fatih Eğitim Çalışanları İlköğretim Okul