Karaman'da karantinalı günler

TAKİP ET

Karaman'da son günlerde yaşanan vaka artışlarının dikkate alındığı toplantıda 5 Ağustos'ta alınan ev, işyeri ve yakın çevreleri ile birlikte tüm açık alanlarda yüz yüze taziye kabulünün yapılmaması ka

Karaman'da son günlerde yaşanan vaka artışlarının dikkate alındığı toplantıda 5 Ağustos'ta alınan ev, işyeri ve yakın çevreleri ile birlikte tüm açık alanlarda yüz yüze taziye kabulünün yapılmaması kararına da işaret edilerek cenaze taziyelerinin kolluk kuvvetleri tarafından denetlenmesine karar verildi.

Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu 103 numaralı kararında, cenazelerde, cami önlerinde veya halka açık alanlarda toplumumuzun örf ve adetlerinden olan merhum pişisi, helvası vb. toplu yiyecek içecek ikramının yapılıp dağıtılmasının engellenmesini de karara bağlarken 4 adreste de karantina uygulanmasını kararlaştırdı.



Buna göre Larende Mahallesi Kılbasan Yolu Caddesi No:4, No:4/5A, No:4/7 ve No:80 adreslerinin, toplu olarak cenaze taziyesine katıldığı tespit edilen vatandaşlarda koronavirüs vakası görüldüğünden, ikinci bir karara kadar karantina altına alınarak, giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına karar verildi.