Karaman'da İsrail'e protesto

TAKİP ET

Karaman'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, cuma namazının ardından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbirler getirerek İsrail'i protesto ettiler

Karaman’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, cuma namazının ardından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, tekbirler getirerek İsrail’i protesto ettiler.

Bilindiği üzere İsrail yönetimi, 14 Temmuz'da Kudüs'teki Mescid-i Aksa yakınlarında 2 polisin öldürülmesinin ardından aldığı kararla, Mescid-i Aksa Camii’ni Müslümanların ibadetine kapattığını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası Türkiye başta olmak üzere İsrail’e yoğun tepkiler gösterilmişti. Fakat İsrail bu konuda geri atmayarak, gerilimin daha da artmasına sebep oldu.

Bugün alınan bir kararla da camide kılınmasına izin verdiği ilk cuma namazına 50 yaşın altındaki erkekleri almadı. Bu kararı protesto eden Filistinliler ise polisle çatıştı. Çıkan olaylarda birçok Filistinli’nin yaralandığı gelen bilgiler arasında.

STK’lar adına açıklama yapan Memursen İl Temsilcisi, Karaman Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, "Siyonizmin son oyununun Mescid-i Aksa olduğunu" söyledi.

Toplanan grup, basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.AA

15 temmuz demokrasi meydanı Aktekke cuma namazı Eğitim Bir Sen Filistinliler İsrail Karaman Kudüs memursen Mescid-i Aksa Sivil Toplum Kuruluşları siyonizm Yunus Özdemir