Karaman'da havalar nasıl?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri (T

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii), Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Bilecik, Kütahya, Bolu, Karabük çevreleri ile Muğla'nın doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun güney ve batısında güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor

Rüzgar, Kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı, İç Anadolu ile doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kuzey Ege ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesinde ise havanın az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray ve Kırşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve batı kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.



Karaman Hava Durumu

Karaman'da Cumartesi günü bir süre etkisini gösteren yağış yerini bulutlu bir havaya bırakırken Pazar günü havanın nasıl olacağı da merak konusu oldu.

13 Eylül Pazar günü Karaman'da az bulutlu hava etkisini öğle saatlerine kadar sürdürecek. Öğle saatlerinde biraz daha bulutlanan Karaman semaları, ikindiye kadar parçalı bulutlu olarak seyredecek. Pazar akşamında ise Karaman'ı yine az bulutlu bir hava bekliyor.

Gün boyunca beklenen en düşük sıcaklık 14 derece olurken, tahmin edilen en yüksek sıcaklık ise 30 derece. Karaman'da bugün gün boyu yağış beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta Karaman'da parçalı bulutlu ve az bulutlu bir hava beklendiğini bildirirken, hava sıcaklıklarının ise en düşük 12, en yüksek 30 derece civarında olması tahmin ediliyor.

gök gürültülü sağanak yağış HAVA SICAKLIĞI hava sıcaklıkları İç Anadolu Bölgesi Karaman karaman hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü rüzgar yağış