Karaman'da hava ve yol durumu nasıl?

TAKİP ET

Karaman'ın yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı devam ediyor

Karaman'ın yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı devam ediyor. Merkezde ise hafif kar yağışları sürse de, henüz bir kar tabakası oluşan bölge yok gibi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre önümüzdeki 5 günlük hava tahminlerinde, Karaman merkez ile Ayrancı ve Kazımkarabekir ilçelerinde perşembe günü hafif kar yağışı beklense de hafta sonuna kadar etkili bir kar ve yağmur yağışı Karaman merkezi ve ilçelerinde beklenmiyor.



21 Kasım saat 23:15 itibari ile Karaman yol durumu:

Karaman - Konya yolunda yağış yok, yol trafiğe açık.

Karaman - Ereğli yolunda yağış yok, yol trafiğe açık.

Karaman - Mut yolunda 15. kilometreye kadar yağış yok, yol trafiğe açık. 15'nci kilometreden itibaren ise yoğun kar yağışı başlamış durumda.

Karayolları ekiplerinin yol temizleme çalışmalarının aralıksız devamı sayesinde yolda meydana gelen ciddi buzlanmalar temizlenmeye devam ediliyor.

Karaman - Mut yolunda Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmaları devam ederken, şimdilik zincirsiz geçişlere müsaade ediliyor.

Ayrıca Ermenek - Mut yolunun 0-27. kilometrelerindeki (Çamlıca Köyü mevkisi) heyelan nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Sürücüler, bu kesimde Kazancı kavşağı-Görmeli-Evsin-Mut güzergahını kullanabilecek.

ayrancı buzlanma Çamlıca Köyü mevkisi ereğli yolu ermenek Evsin Görmeli hafif kar yağışı hava tahminleri heyelan kar tabakası kar yağışı Karaman karaman hava durumu Karaman yol durumu Karayolları ekipleri Kazancı kazımkarabekir Konya yolu Meteoroloji Gene