Karaman'da dilenci rahatsızlığı

TAKİP ET

Haber Merkezimize her gün, her çeşitten haber niteliği taşıyan ihbarlar gelir

Haber Merkezimize her gün, her çeşitten haber niteliği taşıyan ihbarlar gelir. Yalnız bir ihbar şekli uzunca bir süredir sık bir biçimde gelmeye başladı.

Dilenciler.



Bir suç olan ve Kabahatler Kanunu'nda da cezai karşılığı olan dilencilik Karaman halkını ve esnaflarını canından bezdirmiş bir duruma geldi. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle şehrin işlek mahallerinde neredeyse adım başı karşımıza çıkan, bir kafede otururken sürekli rahatsız eden, dükkanınıza paldır küldür giren dilenciler, her yaştan insanın sinirlerini yıpratmaya başladı.

Umursamamak da elde değil. Öyle ki istediğini alamayan dilencilerin ve özellikle çocuk yaşlardaki dilencilerin peşinize takılarak hakaretler etmesi ve belaya bulaşmamak adına duyulan hakaretleri sineye çekmek ciddi anlamda bir moral bozukluğu yaratıyor. Çünkü çocuk dilencilerin yakınında, onları dilendiren büyükleri, en küçük bir tepkinizde size saldırmak için hazırda bekliyorlar.



Kabahatler Kanunu demişken, bu dilenci sorunuyla kimler ilgileniyor?

Kimin ilgilendiği tam bir muamma.

Dilencilerin pervasızlıkları belediye zabıtasının önünde de, polisin önünde de devam ediyor.

Öyle sanıyoruz ki dilenci problemiyle Tarım İl Müdürlükleri ya da Devlet Demiryolları ilgileniyor.

Tabi bu işin şakası.

Dilencilerle mücadele etme görevi zabıtalara aittir. Zabıtadan bu sorunla ilgili nitelikli bir çalışma beklemek de vatandaş olarak bizlere ait. Birilerinin canı yanmadan bu sorun aşılmadığı takdirde, ortaya hoş olmayan sonuçların çıkabileceği gözle görünen bir gerçek.



Uzun zamandır İsmet Paşa Caddesi, 1. İstasyon Caddesi gibi noktaları kendilerine mesken tutan dilencilere, ithal dilenciler yani Suriyeli, Afganistanlı, Iraklı dilenciler de eklenince ortalık Birleşmiş Dilenciler'e dönüyor.

Dilenci konusundan mustarip olan vatandaşlarımız adına Karaman Belediyesi'nden bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını bekliyoruz.

Allah rızası için...

1. İstasyon Caddesi Afganistanlı Allah rızası için belediye zabıtası Birleşmiş Dilenciler çocuk dilenciler Devlet Demiryolları Dilenciler Haber Karaman ıraklı İsmet Paşa Caddesi Kabahatler Kanunu Karaman Karaman Belediyesi karaman haber Karaman halkı Suri