Karaman'da bu hafta hava durumu

TAKİP ET

Karlı bir sabaha günaydın diyen Karaman'da, önümüzdeki hafta hava nasıl olacak ? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya'nın güney ve batısı ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde yoğun kar yağışı bekleni

Karlı bir sabaha günaydın diyen Karaman'da, önümüzdeki hafta hava nasıl olacak ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya'nın güney ve batısı ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde yoğun kar yağışı beklenildiği uyarısında bulunurken, Karaman'da da gece saatlerine kadar kar yağışı beklendiğini bildiriyor.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden sonra Konya çevrelerinde, gece saatlerinden sonra da Antalya'nın doğusunun yükseklerinde etkisini artırması beklenen kar yağışının, Konya merkezde 5-10 santimetre, güney ve batı ilçeleri ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde (Toroslar mevkiinde) yer yer 20 santimetre üzeri örtü bırakması bekleniyor.

Yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının ulaşımda neden olabileceği aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Karaman ve ilçelerinde önümüzdeki hafta boyunca kar yağışının olmayacağını ve sis beklentisini bildiren Meteoroloji uzmanları, 29 Aralık Cuma günü yağmur yağışı beklentisine yer veriyor.

Hafta boyunca beklenen hava sıcaklıklarının ise, gece en düşük -4, gündüz en yüksek 9 derece olması beklenildiği bildirildi.

Antalya buzlanma don olayı kar yağışı Karaman konya Meteoroloji Genel Müdürlüğü sis Toroslar yağmur yağışı