Karaman'da Akılcı İlaç Kullanımı çalışmaları

TAKİP ET

Karaman Devlet Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm

Karaman Devlet Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Kadir Çağatay Biçer tarafından verilen eğitimde, eğitimde sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarından tonsillofarenjit (grip, soğuk algınlığı) hastalığında etkenin viral veya bakteriyel olduğunu tespit etmede kullanılacak Hızlı Antijen Testi dediğimiz tanı testinin de tanıtımı yapılmış ve nasıl kullanılacağı anlatıldı.


Testler il genelinde aile hekimlerine, ilçe entegre hastanelerine, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelere Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce dağıtıldı.


Antibiyotiğin Doğru Kullanımı Eylem Planı kapsamında Karaman'daki sağlık tesislerine asılmak ve dağıtılmak üzere afiş ve broşür bastırılarak dağıtımları yapıldı. Sağlık kurumlarında, televizyon ekranlarında Bakanlıkça hazırlanan kamu spotları da yayınlatılıyor.


Karaman Belediyesi ile işbirliği yapılarak tüm otobüs duraklarına afişler asılarak halkın bilinç düzeyini yükseltmek için akılcı antibiyotik kullanımı konusunda faaliyetler yürütülüyor.


Vatandaşlardan gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için soğuk algınlığı ve grip ve benzeri durumlarında sağlık kuruluşlarına başvurduğunda mutlaka bu testin yaptırılmasını hekimlerden talep etmeleri isteniyor.

akılcı ilaç kullanımı Antibiyotiğin Doğru Kullanımı devlet hastanesi EĞİTİM enfeksiyon ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Eylem Planı grip Halk Sağlığı Müdürlüğü Hızlı Antijen Testi ilaç kullanımı kadir çağatay biçer Kamu Hastaneler Birliği Karaman sağlık kur