Karaman'da 3 antik kent ortaya çıkıyor

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki üç ayrı ören yerinde yürütülecek olan kazı çalışmalarına izin verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki üç ayrı ören yerinde yürütülecek olan kazı çalışmalarına izin verdi.

Philadelphia antik kenti (Gökçeseki Köyü), Sbide antik kenti (Güneyyurt Kasabası Yukarıçağlar Köyü) ve Eirenopolis antik kentinde (Kazancı Kasabası Çatalbadem Mahallesi) yürütülecek kazı çalışmaları, Karaman Müzesi Müdürü Ercan Er başkanlığında, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ercan Aşkın'ın bilimsel danışmanlığında gerçekleştirilecek.



Selçuk Ecza Holding sponsorluğunda, 60 işçi ve 15 kişilik ekip ile yapılacak çalışmaların bu yılki bölümü 21 Eylül'de başlayacak. 30 Kasım'a kadar devam etmesi beklenen kazı çalışmalarında Arkeolog Öğr. Üyesi Hatice Körsulu, Epigraf Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alkan, Eskiçağ Tarihçisi Prof. Dr. Mehmet Kurt ile Arkeologlar İlkay Göçmen, Tuğba Kılıç, Mustafa Bölükbaş, Nur Dezer, Erdoğan Muştu, Ahmet Kunt, Apil Sezai Geçit, Cemile Gültekin, Serhat Kirişli ve Fatma Efe de görev alacak.



Bilimsel kazı çalışmalarının, literatürde hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Isauria Bölgesi’nin antik dönemine ışık tutması bekleniyor. Kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere yapılacak olan arkeolojik kazı sonucunda Karaman ve Ermenek'in kültür turizmine de katkı sağlanması hedefleniyor.

Ahmet Kunt Apil Sezai Geçit Çatalbadem Mahallesi Cemile Gültekin Eirenopolis antik kenti Ercan Aşkın Ercan Er Erdoğan Muştu ermenek Fatma Efe Gökçeseki Köyü Güneyyurt Kasabası Hatice Körsulu İlkay Göçmen Isauria Bölgesi Karaman Karaman müzesi karamanoğlu