Karaman'a Türkiye 2.liği

TAKİP ET

Karaman, Türkiye genelindeki 113 proje arasında, ikinci oldu

Karaman, Türkiye genelindeki 113 proje arasında, ikinci oldu.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Avrupa Birliği Projeleri 2017 yılı teklif çağrısı dönemi hibe almaya hak kazanan projeler içinde Karaman'da hazırlanan projenin de ikinci olarak kazandığı açıklandı.

Türkiye geneli 113 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, projeler konusunda başarılı çalışmalara imza atan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Kağıttan Kayıklar” ve “Nitelikli Öğretmen, Nitelik Öğrenci, Nitelikli İş Gücü” adlı projeleriyle hibe desteği almaya hak kazandı.

Sonuçlar itibariyle Karaman’daki okul ve kurumlar tarafından başvurusu yapılan projeler hibe desteği almaya hak kazanan iller sıralamasında Ana Eylem 1 alanında nüfusa oranla 2. sırada yer aldı.

“Kağıttan Kayıklar” projesi kapsamında Karaman'dan 15 okuldan toplamda 30 öğretmen, Almanya’nın Berlin şehrinde 10 gün süreyle mülteci öğrencilerin eğitimi konusunda seminer ve faaliyetlere katılarak Almanya’daki eğitim uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı bulacak.  “Nitelikli Öğretmen, Nitelik Öğrenci, Nitelikli İş Gücü” adlı proje ile de 25 idareci ve öğretmenin Avusturya ve Portekiz’de katıldıkları programlarla mesleki eğitim sistemleri hakkında detaylı bilgiler edinerek tecrübelerini paylaşacağı öğrenildi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Avrupa Birliği Projeleri Hibe Desteği Kağıttan Kayıklar Karaman Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Nitelik Öğrenci Nitelikli İş Gücü Nitelikli Öğretmen proje Türkiye Ulusal Ajansı