Karaman'a Şehitler Müzesi açılsın

TAKİP ET

Sultan Akbulut, bugünkü köşe yazısında, vatan için 95 şehit veren Karaman'ın "Şehitler Müzesi"ni hak ettiğini yazdı

Sultan Akbulut, bugünkü köşe yazısında, vatan için 95 şehit veren Karaman'ın "Şehitler Müzesi"ni hak ettiğini yazdı.

Karaman'ın Sesi Gazetesi internet siteleri editörü Sultan Akbulut'un bugün kaleme aldığı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz:

KARAMAN’IN NEDEN BİR 'ŞEHİTLER MÜZESİ' YOK?

Bu ülke kurulduğu günden buyana sayısız şehit verdi. Çanakkale’de cephede, Güneydoğu’da dağlarda, şehirlerde, sokaklarda, stadyumlarda, El-Bab’ta, Afrin’de binlerce isimsiz kahramanımız bu vatan bölünmesin, yok olup gitmesin ve hep var olsun diye hiç düşünmeden kendi canından geçip şehit oldu, olmaya da devam ediyor.

Hemen hemen neredeyse her gün bir baba ocağına, analarımızın yüreğine ateş düşüyor. Şehirler şehit acısıyla kavruluyor ve biz aldığımız her şehit haberinin ardından bu son olsun diyoruz ama düşman kalleş olunca maalesef acımız son bulmuyor.

Karaman, defalarca şehit acısıyla yanıp kavrulmuş bir şehir. Geçtiğimiz yıl bu vatan bölünmesin diye evlatları Oğuzhan’ı Muhammed Ali Mevlüt’ü, Mehmet ve Ömer’i vatan toprağına emanet etti sessizce. Bu yılın Şubat ayında ise bu kez Afrin’den gelen acı haber Karaman’a bağlı Ermenek Güneyyurt kasabasını yaktı kavurdu. Uzman Çavuş Şükrü Ünlü, Suriye’de yürütülen Zeytin Dalı operasyonunda şehit oldu. Şehidimizin üzerinden ise uğruna can verdiği ve kendi kanıyla sulanan bayrağımız çıktı. Ardında gözü yaşlı bir eş bırakmamak için evlenmemişti. Ama gözü yaşlı bir anne ve baba bıraktı. Son şehidimiz Şükrü kardeşimizle birlikte Karaman’ın bugüne kadar verdiği şehit sayısı da 95’e çıktı. Sayı demeye alışmışız. Ama onların hepsi birer evlattı, eşti, babaydı ve her şeyden önce bir candı. Trafik denetimi yaparken dikkatsiz bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu şehit olan Trafik Polisi Erkan Kurşun’u da unutmayalım. O da görevi için şehit düştü.



Evet, Vatanımız için sadece Karaman 95 şehit vermiş bir şehir. 81 ilin şehit sayısı ise saymakla bitmeyecek kadar çok. Peki, vatanı için kendi canından geçen bu kahramanlarımızın isimleri unutulmasın diye doğup büyüdükleri şehirler neler yapıyor bir bakalım. Tabi ben Karaman’da yaşadığım için Karaman’ı taban alarak şu tespitleri yaptım. Burada şehitlerimizin bazılarının isimleri vefa adına okullara, parklara, caddelere, sokaklara verildi. Elbette şehitlerimizin isimlerinin böyle yerler de yaşatılması güzel bir şey ama hangimiz bu şehitlerimizin hayat hikayelerini biliyoruz. Aileleri ve yakınları dışında tabi ki hiç birimiz. Örnek vereyim mesela Şehit Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz’ın isminin verildiği okulda okuyan kaç öğrenci onun nasıl bir insan olduğunu, ya da nasıl şehit olduğunu biliyor? Yada Hakkari şehitlerimiz Oğuzhan Küçük ve Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın nasıl bir çocukluk, gençlik geçir diklerini, ne gibi hayalleri olduğunu hangimiz biliyor? "Güzel günler göremiyorum" diyen Diyarbakır şehidimiz Mehmet Kızılca güzel günler görmeyi hak etmiyor muydu? Şehit uzman çavuşumuz Ömer Doğan, kızlarının büyüyüp, başarılı birer insan olduğunu görüp onların bu başarılarıyla övünmeyi hak etmiyor muydu? Elbette hepsi hak ediyordu. Ama onlar vatan için şehit olmaya talip oldular. Bir şehir olarak şehidine sahip çıkmak onların isimlerini okullara, parklara, caddelere, sokaklara vermekle olmaz. Neden Karaman’da şehitlerimizden kalan yadigarların sergilendiği bir Şehitler Müzesi yok? Neden şehitlerimizin hayat hikayelerinin en ince ayrıntısına kadar anlatıldığı kitaplar yok? Nedenleri sıralarsak böyle çoğalır gider. Çünkü bahanelere neden aramak kolaydır.

[caption id="attachment_32304" align="alignnone" ] Sultan Akbulut[/caption]

Şehitlerimize vefa adına, Karaman Valimiz Sayın Fahri Meral’den, kendisi de bir şehit çocuğu olan Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’dan, şehitlerimizin ailelerinden isteğim ve ricam, Karaman’a en kısa zamanda şehitlerimizden geriye kalan eşyalarının, anılarının sergilendiği bir Şehitler Müzesi kurulmasıdır. Her şehidimizin ailesinin evinde onlardan geriye kalan yadigarlar mutlaka muhafaza edilmektedir. İşte o anıları tüm Karaman’la paylaşın ki bizde vatan için şehit olan kardeşlerimizin hatıralarına sahip çıkalım. Ayrıca evet bizim geçmiş yıllarda basılmış bir Karaman Şehitleri albümümüz var. Ama bu kitabın güncellenmesi ve içeriğinde şehitlerimizin hayat hikayelerinin anlatıldığı satırlar olmalı ki bu vatan için canını seve seve veren şehitlerimizi çok daha yakından tanıyabilelim. Umarım bu isteğim ve dileğim gerekli yerlerden kabul görür ve Karaman Şehitler Müzesi’ne en kısa sürede kavuşur.