Karaman'a sağanak yağış ve don uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji, Karaman'a sağanak yağış ve serin hava uyarısında bulundu

Meteoroloji, Karaman'a sağanak yağış ve serin hava uyarısında bulundu.

Yapılan tahminlerde, Cuma günü ilk saatlerden itibaren Karaman'da sağanak yağış, yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği, Cumartesi gününün de yer yer hafif yağmur şeklinde geçeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan bildiride, 20 Nisan Cuma gününden itibaren, Karaman, Konya, Niğde ve Aksaray'a serin hava ve yağışlı hava konusunda uyarı yapıldı.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinin bildirisinde, 20 Nisan saat 00:00 itibariyle 22 Nisan saat 09:00'a kadar zirai don riski nedeniyle de üreticiler de uyarıldı.

Üreticilerin yağışlı sistemin ardından gelişebilecek ani sıcaklık düşüşüne bağlı olarak, Cumartesi ve Pazar günleri gece ve sabah saatlerinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski öngörüldüğünden dikkatli olmaları ve tedbir almalarının gerektiği hatırlatıldı.

Mevsim normallerinin 5 - 9 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemle birlikte 6 - 12 derece azalarak mevsim normalleri seviyelerine ve yer yer altına düşeceği, Pazar gününden itibaren ise yeniden yükseleceği tahmin ediliyor.

8. bölge müdürlüğü aksaray Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi gök gürültülü sağanak yağış Karaman konya meteoroloji niğde sağanak yağış serin hava uyarı yağışlı hava yağmur zirai don riski