Karaman Valisinden Ramazan Genelgesi

TAKİP ET

27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde Vali Tapsız, yayımladığı bir genelge ile kamu yöneticilerini uyardı

27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde Vali Tapsız, yayımladığı bir genelge ile kamu yöneticilerini uyardı.

Ramazan ayının kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, maneviyatın canlandığı bir ay olduğuna dikkat çekilen genelgede kamu yöneticilerine bu ayda birlik ve beraberliğin artırılması, hoşgörü ve sevginin temel alınarak sosyal dayanışmanın geliştirilmesi için hassasiyet gösterilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Ramazan ayı süresince kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinden hastane, cezaevi, huzurevi, yetiştirme yurtları, çocuk yuvaları ve benzeri yerlerin ziyaretleri, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesi istenen genelgede kurum ve kuruluşların sadece birbirlerine ve varlıklı kişilere iftar davetlerinde bulunmalarından uzak durmaları tavsiye edildi.

Vali Süleyman Tapsız, ihtiyaç sahipleri, öksüzler, yetimler, hasta ve yaşlılar ile fakir fukaranın iftar sofralarına davet edilmesinin, sosyal dayanışma duygularını geliştireceğinden daha faydalı olacağını işaret etti.

İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından, Ramazan boyunca fakru zaruret içerisindeki vatandaşlara yardımlarını etkili, sürekli ve yaygın hale getirmeleri de istenen genelgeyle hayır yapmak isteyen vatandaşları da bir araya getirmek suretiyle uygun yerlerde aşevleri kurulma çalışmaları yapılaması da önemle belirtildi.

genelge iftar iftar daveti ramazan Ramazan ayı sosyal dayanışma sosyal yardımlaşma Süleyman Tapsız