Karaman Valisi Çiçek, ÇEDES Projesi Cami Şenlikleri İl Finali'ne Katıldı
Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, ÇEDES Projesi kapsamında düzenlenen Cami Şenlikleri İl Finali'ne katılarak öğrencilere millî ve manevi değerlerin önemini vurguladı. Programda, yaz Kur'an kurslarının dini bilgi ve değerler açısından faydaları anlatıldı.
Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” Projesi kapsamında düzenlenen Cami Şenlikleri İl Finali Programı'na katıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Camii'nde gerçekleştirilen etkinlikte, çocukların millî ve manevi değerlerle yetişmesinin önemi vurgulandı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ÇEDES Projesi İl Koordinatörü Rukiye Yılmazer proje kapsamında yıl boyunca yapılan faaliyetlere dair bilgi verdi. Vali Çiçek, konuşmasında yaz Kur’an kurslarının çocukların dini bilgi ve değerlerle donanmalarına önemli katkılar sunduğunu belirtti. Akademik başarının yanı sıra sevgi, güçlü millî ve manevi değerlerin insanı asıl mutlu eden unsurlar olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, öğrencilere yaz döneminde Kur’an kurslarına katılma tavsiyesinde bulundu.
Çocukların Gelişimine Katkı Sağlayan Etkinlikler
Çocukluk döneminde edinilen bilgi ve becerilerin hayat boyu yol gösterici olduğunu ifade eden Vali Çiçek, ailelerin de bu sürece aktif katılımının önemine değindi. Yaz boyunca düzenlenecek çeşitli etkinlikler ve programlarla öğrencilerin hem öğreneceğini hem de güzel hatıralar biriktireceğini belirtti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, cami avlusunda kurulan stantları ziyaret ederek öğrencilerin hazırladığı çalışmaları inceledi ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Program kapsamında öğrencilerin hazırladığı etkinlikler ve yarışmalar büyük ilgi gördü.
Editör: Haber Merkezi
Kaynak: Sosyal Medya