Karaman trafiği gözaltında

TAKİP ET

Düğün, sünnet ve çeşitli sebeplerle oluşturulan konvoylar, yaz tatili nedeniyle, diğer şehirlerden ve yurt dışından Karaman'a gelen gurbetçiler, yaz aylarında Karaman'daki araç sayısının artmasına ned

Düğün, sünnet ve çeşitli sebeplerle oluşturulan konvoylar, yaz tatili nedeniyle, diğer şehirlerden ve yurt dışından Karaman'a gelen gurbetçiler, yaz aylarında Karaman'daki araç sayısının artmasına neden oluyor. Karaman İl Emniyet Müdürlüğü de, bu kapsamda trafik kazalarının ve trafik sıkışıklıklarının önüne geçebilmek amacıyla yaya ve motorize ekipleri ile düzenli denetimlerini artırdı.

Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi kameralarının da kullanıldığı denetimlerde 11 Temmuz Çarşamba günü Piri Reis Kavşağında drift attığı tespit edilen bir otomobil kameralardan takibe alınarak, Anıt Park civarında yakalandı.

Sürücüye "Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmek" suçundan 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 46/2c maddesi ve "Kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde araç kullanmak" suçundan 73'üncü madde kapsamında toplam 343 lira idari para cezası uygulandı.

Aynı kanunun 45'nci maddesi gereğince, drift atan sürücünün araç kullanabileceğine dair heyet raporu alması için İl Sağlık Müdürlüğüne sevk edilirken, sürücü belgesine de el konuldu.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, benzeri şekilde kamu huzurunu bozacak şekilde davranışlar sergileyen veya drift atan sürücülerle karşılaşan vatandaşların hemen 112 Acil Çağrı Merkezi veya 155 polis imdat hattına ihbarda bulunmalarını istedi.

112 Acil Çağrı Merkezi 155 polis imdat Anıt Park denetim drift gurbetçi heyet raporu idari para cezası İl Sağlık Müdürlüğü kamera Kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde araç kullanmak Karaman Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi