Karaman gündemine "define" düştü

TAKİP ET

Karaman İl Genel Meclisi'nin bir üyesinin, restorasyonu bahane ederek camide define aradığı iddiası, şaşkınlık yarattı.

Karaman’da bir il genel meclisi üyesinin "Cami yaptırma" bahanesiyle devlete ait kepçeyi kullanarak define aradığı iddia edildi.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde Eski Mahalle, halk arasındaki bilinen adıyla Bağarası mevkisinde, tarımsal çalışma yapan vatandaşların, virane haldeki mescidin bitişiğinde kamuya ait bir kepçenin kazı yaptığını iddia etmeleri ile gündeme gelen olayda, durumdan şüphelenen vatandaşlar konuyu araştırdıklarında, bir il genel meclisi üyesinin talimatı ile bölgede kazı yapıldığını öğrendiklerini öne sürdüler.

Arkeolojik kalıntıların ve kaya mezarlarının yoğun olduğu bölgede, geçmiş yıllarda yapılmış ve zamanla kullanılmadığından harabeye dönüşmüş bir mescit bulunduğu ve burada define araması yapıldığı iddia ediliyor.

Haber merkezimize gelen ihbarlarda, il genel meclisi üyesinin, define iddialarının doğru olmadığını ifade ettiği öğrenildi. Bölgedeki harabe mescit için resmi bir restorasyon çalışması olduğu hakkında bir bilgi edinilemezken, iddia edilen kazı ile bölgeden herhangi bir tarihi eser bulunup bulunmadığı da bilinmiyor.
 
Bölgede define amaçlı kazı çalışması yaptığı iddia edilen iş makinesinin bölgeden ayrılmasının ardından, vatandaşların yaptıkları incelemede, camiye çıkan basamakların kırılmak sureti ile yoklandığını belirledikleri, bölgede ayrı ayrı kazılmış çukurlar ve kaya mezarlarında yeni oluşmuş tahribatlar olduğu öne sürülüyor.

Karaman İl Genel Meclisi'nin konuya ilişkin resmi bir açıklama ile iddialara cevap vermesi bekleniyor.