Karaman FETÖ davasında 2 kişi tahliye oldu

TAKİP ET

FETÖ örgütüne yönelik Karaman'da açılan davada yargılanan 31 sanıkla ilgili ara karar verildi

FETÖ örgütüne yönelik Karaman'da açılan davada yargılanan 31 sanıkla ilgili ara karar verildi.

Karaman 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki FETÖ/PDY yargılamasında, örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle hakim karşısına çıkarılan emniyet mensubu ve emniyet imamı öğretmen sanıkların savunmaları dinlendi.

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme savcısı sanıklarla ilgili mütaalasını açıkladı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep eden savcı, sanıkların iddia edilen suçlarının mahiyeti, isnat edilen suçları işlediklerine dair kuvvetli delil ve bulgular, sanık ve müştekilerin anlatımlarındaki kuvvetli suç olguları, tutuklama kararı gerekçelerinde değişiklik olmadığı ve adli kontrol tedbirinin de yeterli olmayacağı nedenleri ile bu talepte bulunduğunu bildirdi.

Sanık avukatları yaptıkları savunmaları ile tutukluluk hallerinin devamı talebini reddederek sanıkların tahliye veya adli kontrol şartı ile salıverilmelerini talep ettiler.

Mahkemeye verilen bir ara sonrasına ara karar açıklandı.

Mahkemenin ara kararında; Seyit T., Mehmet A., Aydın S., Serdar ޞ., Kamuran A., Abdil Y., Adem S., Adem Y., Ahmet Y., Ali A., Durmuş Ali S., Ali D., Mahmut Sami B., Amir G., Enes Ü., Eyup A., Fatih A., Hüseyin K., Hüseyin S., Osman K., Hüseyin Rahmi G., İbrahim T., Metin N., Nejmettin B., Osman R., ޞevket Ü., Tanju K., Turan G., Yusuf Kemal K.’nin üzerlerine atılı, suçun vasfı ve mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, kaçma şüphesinin oluşu, katalog suçlardan oluşu ve adli kontrolün yetersiz kalacağı düşüncesi göz önüne alınarak tahliye talebinin reddiyle tutukluluk halinin devamına karar verdiği açıklandı.

Mahkeme Halit K. ve Zafer D. adlı şahısların tutuklukta geçirdikleri süre, suç vasfının değişme ihtimali mevcut delil durumu nazara alınarak tutukluluk tedbirinden beklenen faydanın sağlandığı kanaatiyle sanıkların, yurt dışına çıkmaları yasaklanarak, tahliyelerine karar verdi.

Dava, sanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için müzekkere yazılması, sanık Durmuş Ali S.’nin SEGBİS ile hazır edilmesi için yazı yazılması ve dosya üzerinde tutukluluk incelemesi yapılması için 03 Ekim 2017 tarihine ertelendi.

adli kontrol ara karar dava emniyet imamı fetö fetö/pdy Karaman Karaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi mütaala müzekkere örgüt üyesi pdy Sanık savcı SEGBİS tahliye