Karaman'da Siyasi Patinaj: Drift Ekseninde Bir Seçim Hikayesi

TAKİP ET

Özellikle ittifakların ortaya çıkmasından sonra Karaman siyasetinin ne kadar girift olduğunu, hatta bazı patinaj yapan siyasetçileri falan bilirdik de; şehrimizdeki siyasetçilerin bu kadar drift düşkünü olduğunu öğrenmek, sanırım pek çok kişiyi şaşırttı.

Özellikle ittifakların ortaya çıkmasından sonra Karaman siyasetinin ne kadar girift olduğunu, hatta bazı patinaj yapan siyasetçileri falan bilirdik de; şehrimizdeki siyasetçilerin bu kadar drift düşkünü olduğunu öğrenmek, sanırım pek çok kişiyi şaşırttı.

Kendi eksikliğim olduğunu kabul ederek söylemeliyim ki drift; belki de pek çok hemşehrimiz gibi bana da hep antipatik gelmiştir. Çoğunlukla mahalle aralarında ve genellikle bilinen marka otomobilleri tercih eden, hem kendilerine, hem de çevresindekilere saygısızlığını bayraklaştıran, birtakım az medeni sürücünün, bazen bir asker uğurlamasında, bazen bir düğün konvoyunda, kimi zaman da ortada görünen hiç bir organizasyon yokken, yakın çevrede rahatsız olmayan kimsenin kalmamasını sağlayacak şekilde yaptıkları bir gereksiz eylem olarak bildiğim drift, geçtiğimiz hafta Karaman gündeminde oldukça çok yer alınca, şaşırmamam mümkün değildi. Dedim ki; "kaç oyu var bu driftçilerin kardeşim?" Belediye başkanı olmak için böyle rahatsızlık verici bir şeyi gündeme taşıyıp desteklemeleri gerçekten çok saçma gelmişti başlangıçta...

AK Parti adayının driftçileri ziyareti bilgilerinin posta kutuma düşmesinin ardından Büyük Birlik Partisi adayının drift severler tarafından sevgi seline maruz bırakılması (sanırım daha sonra sel afete dönerek adaylığına! mal oldu) bilgilerini de posta kutumda görünce, gerçek manada "pes" dedim ve "Recep Hoca"nın niye eksik kaldığını da düşünerek; "neymiş bu drift" diye araştırmaya koyuldum.

Konuyu araştırırken de, mevcut belediye başkanının da drift alanı açılışına hazırlandığını öğrendim ki, konunun başkan adaylarınca gündeme getirilmesi, biraz da bu açılışa hazırlanan hizmeti şimdiden itibarsızlaştırmak amacı taşıdığı hissini uyandırdı bende.

Neticede driftin bir motor sporu olduğunu, drift yapmak için kulüpler kurulduğunu ve hatta şampiyonalar düzenlendiğini geç de olsa öğrendim. Tabi Karaman siyasetinde de, özellikle bu dönem çok yüksek seviyede kayganlaşan zemin nedeniyle olsa gerek; patinaj yoğunluğunun arttığını öğrendim. Bu bilgiler ışığında belediye başkan adaylarının dirft sevdaları da anlaşılır hale geldi.

Evet Karaman Belediyesi drift alanını yaparak hizmete açmaya hazırlanıyormuş. Mevcut belediyenin bazı yöneticilerinin; basının da Ongun'a bağlı bir hizmet dalı olması gerektiği düşüncesinden henüz vazgeçemediği için yasak savar şekilde sürdürdüğü iletişimle, mevcut belediye yönetimi ve başkanın propagandası dışında haber niteliğinde bilgiler alınamadığından, özel çalışmam ile elde edebildiğim verilerde, bahsedilen drift alanının fotoğraflarını da gördüm. 

Tarafsız bir bakışla tesisin henüz çok eksiği olduğunu tespit ettim. Ortada henüz sadece asfalt dökülmüş bir tarladan başka bir şey yoktu. Fotoğraflardan görebildiğim kadarı ile sağlık, itfaiye, sosyal tesis, tribün vs gibi ilk bakışta akla gelecek bir çok eksikler var. Ancak belirttiğim üzere tesis henüz tamamlanıp açılmadığı için bu eksiklerin ve belki bilmediğimiz daha fazlasının tamamlanma imkan ve ihtimali olduğundan eleştirmek için erken olacaktır. Hizmete açıldığında inceler, eksikler hala varsa dile getiririz elbet.

Adayların da hizmete girmek üzere olan tesis üzerinden prim yapma, oy toplama isteğini de siyaset mantığı içerisinde anlayabiliyorum. Amaç oy almak ve seçilebilmek olduğuna göre, her fırsatı oya tahvil ederek proje ve söylem üretmeleri normal karşılanabilir. Yeter ki bu söylemler etik ve gerçekçi olsun.

Dilerim hiçbir aday, bu çok kaygan Karaman siyasi zemininde istenmeyecek bir patinaja maruz kalmaz. Zira çekişmeli geçeceği görünen seçim yarışında, hata veya hatalar yapan adayın işinin oldukça zorlaşacağı açıktır...

Hacıali Güley