"Karaman'da CHP adaylarını desteklemeyeceğiz"

TAKİP ET

Demokrat Parti Karaman İl Başkanı Emir Musa Beydili, Karaman'da CHP'li milletvekili adaylarını desteklemeyeceklerini belirtip nedenlerini açıkladı.

DP İl Başkanı Emir Musa Beydilli, Karaman Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda seçimlerde CHP milletvekili adaylarını desteklemeyeceklerini açıklayan Emir Musa Beydilli, şunları söyledi:

Değerli basın mensupları bilindiği üzerine Demokrat Parti 1946 da Celal Bayar tarafından kuruldu kurucu genel başkanıydı, 1950, 1954 ve 1957 seçimlerini kazanmış 10 yıl boyunca 1950 ve 1960 da iktidar olmuştur, Başbakan ve Genel Başkanı İdam edilen 77 yıllık tarihi köklü bir partidir. 

Bilindiği üzerine Millet İttifakı 5 Mayıs 2018 tarihinde kuruldu 4 partiden biri de Demokrat Parti’dir.  Daha sonra yeni kurulan Deva ve Gelecek partileri de katılarak 6 parti oldu.

“DEMOKRAT PARTİMİZE OPERASYON YAPILMIŞTIR”

Demokrat Parti ve Sayın Genel Başkanımız Gültekin UYSAL beyefendi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için yanında dik sağlam durdu!  Fakat bunun karşılığı  ve ahdi vefa görememiştir!

Köklü 77 yıllık 10 yıl devlet yönetmiş bir partiye sadece 3 milletvekili adayına listesinde yer verilmesiyle, kurumsal kimliğiyle sanki alay edilcesine rencide edilmesini, tarihi onuruyla oynanarak itibarsızlaştırmaya çalışmalarını, bir il başkanı olarak etik bulmuyor ve kabul etmiyorum, asla da müsade etmeyiz!

TABELA PARTİSİNDEN ÖTE HİÇBİR VARLIĞI OLMAYAN

Yeni kurulmuş Deva ve Gelecek partileri Halkın terazisine çıkmamış halk karneleri Notu olmayan, sadece şov be çirkeflik yapan 2 partiye, CHP tarafından aday listelerinden haksız sayı yeri verildi.

KARAMAN KAMUOYUNUN VİCDANINA SORUYORUM ADALET BUNUN NERESİNDE?

İşte ittifak partilerinden 4 partiye CHP listelerinden verilen sayılar:
DP. Mv Aday (3)
DEVA. Mv Aday (25)
GELECEK. Mv Aday (19)
SAADET. Mv Aday (24)

Bunun adı partimize operasyon değil de ne olabilir! 

“İLİMİZDE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYINA TEŞKİLAT OLARAK DESTEK VERMEME KARARI ALDIK”

Karaman teşkilatı olarak Partimize bu yapılan haksızlığı doğru bulmuyoruz, tepki olarak CHP milletvekili adaylarına demokrat Parti Karaman il ilçe teşkilatları olarak destek vermeyeceğiz!

Partimize Yapılan bu haksızlık karşısında başta merhum Celal Bayar ve Adnan Menderes olmak tüm ahirete intikal edenlerin kemiklerini sızlatmayacağız!