Karaman Arkeoloji Müzesi

TAKİP ET

Karaman'ın zengin tarih, kültür ve arkeolojik eserleri ile etnografik değerlerini çağdaş ve modern müzecilik anlayışı içinde daha iyi sergilemek amacıyla şehir merkezinde, mevcut müzenin arkasında yak

Karaman’ın zengin tarih, kültür ve arkeolojik eserleri ile etnografik değerlerini çağdaş ve modern müzecilik anlayışı içinde daha iyi sergilemek amacıyla şehir merkezinde, mevcut müzenin arkasında yaklaşık 5.200 m2 alanda yeni bir müze yapım çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde başladı.

Yeni müzenin yapımına ilişkin proje ihaleleri yapılarak hazırlanan Karaman Arkeoloji Müzesi projeleri Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 18 Mayıs 2018 tarihindeki toplantı gündeminde değerlendirilerek uygunluğu onandı.

Yeni yapılacak Karaman Müzesinde çok sayıda eserin sergilenmesinin yanı sıra Güzel Sanatlar Sergi ve Sunum Salonları, Konferans Salonu, Müze Kütüphanesi, Lokanta, Kafeterya, Hediyelik Ürün ve Kitap Satış Salonu, İdari Odalar, Depolar, vb. kullanım alanları olacak.



Yeni müze projesinin uygulama ve inşaatına ilişkin süreç devam etmekte olup yapılacak yeni müze binası mevcut müzenin arkasında bulunan (eski tekel binası alanı) İmaret Mahallesi, Yeni Ortaokul Mevkiinde bulunan ve yapılan tevhit işlemleri neticesi tapunun 745 ada 147 parselinde yapılacak.

Müzenin yapılması ile Karaman'a gelen gerek yerli - yabancı seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turistlerin gerekse yöre halkının ziyaret mekanı olacağı, ilimiz turizmine önemli bir canlılık ve katkı sağlayacağı öngörülüyor.

imaret mahallesi kalkınma bakanlığı Karaman Karaman Arkeoloji Müzesi Karaman müzesi Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze