Karakutu işlem uygulaması pratikliği

TAKİP ET

Yazılım testi teknikleri arasında bulunmakla birlikte farklı ihtiyaç durumlarında kullanımı da basitlik içeren karakutu yazılım farklı alt teknikleri de içermektedir

Yazılım testi teknikleri arasında bulunmakla birlikte farklı ihtiyaç durumlarında kullanımı da basitlik içeren karakutu yazılım farklı alt teknikleri de içermektedir. Başta Denklik Sınıfı Tekniği bulunmak üzere Sınır Değeri Tekniği, Karar Tablosu Tekniği, İkili Test Tekniği, Durum Geçişi Tekniği gibi kullanım aralıkları vardır. Test uzmanı tarafından hataların bulunabilmesi ve yönlendirmelerin çok daha etkin yapılması için yardımcı senaryo seçimleri de otomatik olarak sağlanmaktadır.

Karakutu Yazılım Nedir?

Sahip olunan gereksinimler aracılığı ile uygulamanın işleme sokulması durumuyla hatalı ya da düzgün çalıştığının ortaya çıkarılmasıdır. Bu süreçte girdiler ve çıktılar önemli olurken kod yapılarının durumlarının bilinmesine gerek yoktur. Aynı zamanda işlem öncesinde tahmin edilen çıktıların sağlanması gerekli olurken aksi durumda hata sebebinin bulunması da uzmanlık gerektirmektedir. Karakutu yazılım için önemli hususlardan bir tanesi ise işlemlerin seri ve hızlı bir şekilde yapılarak sonuç alınabilmesidir.

Kara Kutu Yazılım Gereklilikleri:


Gereksinim ve spesifikasyonlar gerekli durumların başında gelmektedir. Olmamaları halinde ise işlem yapma durumu oluşmamaktadır.

Belirlenmiş girdiler

Beklenen çıktı analizleri

Oluşturulan test analizleri

Test sonucunda elde edilen çıktılar

Karakutu İşlem Durumu Hakkında

En az bir tane olmak üzere gereksinim ve spesifikasyonların analizlerinin yapılmasının ardından karakutu yazılım işleyişi başlamaktadır. Bu işlem sırasında geçerli ya da geçerli olmayan tüm girdiler belirlenerek "beklenen çıktı" alımları yerine getirilmektedir. Daha sonrasında ise test analizleri başlamaktadır. Oluşturulan testlerle sağlanan çıktılarla "beklenen çıktı" kıyaslamaları yapılmaktadır. Böylelikle uygulamanın çalışma düzeni belirlenirken hata durumları da ortaya çıkarılmaktadır.

Karakutu Veri Yararı

Kara kutu yazılım için tüm işlemler gereksinimlerle yerine getirilmektedir. Bunun haricinde kod yapısı ya da kod işlemleri bulunmadığı gibi yapısal analizlerde yapılmamaktadır. Aynı zamanda uygulamalar sonrasında elde edilen verilerin tamamı da önyargısız bir şekilde sağlanmaktadır. Bundan ötürü yanlış bir verinin çıkması söz konusu değildir. Ancak karakutu test tekniği için sorun kaynağının sebeplerinin öğrenilmesi ise zorlu bir süreç gerektirmektedir. Bununla birlikte uygulamanın ne kadarının testlere tabi bir şekilde işlemlerden geçirildiği de tam olarak açıklanamayan durumlar arasında bulunmaktadır. Çeşitli tekniklerle desteklenen yazılım için kurs ve eğitimlerde bulunmaktadır.

beklenen çıktı Denklik Sınıfı Tekniği Durum Geçişi Tekniği İkili Test Tekniği Kara Kutu Yazılım Gereklilikleri Karakutu Karakutu İşlem Durumu karakutu test tekniği Karakutu Veri Yararı karakutu yazılım Karakutu Yazılım Nedir? Karar Tablosu Tekniği kod işl