Kar yine yağacak mı?

TAKİP ET

Geçtiğimiz gece yağan lapa lapa kar, Karaman'da şaşkınlıkla karşılanırken, yeni yağış olacak mı merak ediliyor

Geçtiğimiz gece yağan lapa lapa kar, Karaman'da şaşkınlıkla karşılanırken, yeni yağış olacak mı merak ediliyor.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelerde; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağış, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı tahmin edildiği 16 Mart günün gecesinde Karaman'a da lapa lapa kar yağmış, gece yarısından sonra başladığı için, o saatlerde uyanık olmayanlar bu yağışa şahit olamamıştı.

Özellikle uykuda olduğu için kar yağışını kaçıran Karamanlılar tarafından, "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" atasözünün tarihin sayfalarından çıkıp gelerek, bu sene Mart ayında Karaman'a kar yağışının devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Haber Karaman Haber Merkezi, merak edenler için bu haftaki Karaman hava durumu tahminlerini hazırladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediğimiz tahminlere göre Karaman'da bu hafta kar yağışı beklenmiyor.

Ağırlıklı olarak parçalı bulutlu bir hafta geçirmesi beklenen Karaman'da 18 Mart Pazar günü gece en düşük 7, gündüz en yüksek 19 derece sıcaklık beklentisi, piknikçiler için değerlendirilebilecek bir fırsat olarak görünüyor.

Pazartesi ve Salı günü de Karaman'da gece sıcaklıkları 8 - 10 derece, gündüz en yüksek sıcaklıklar ise 19 - 20 derece civarında olması öngörülüyor.

Çarşamba ve Perşembe günü sıcaklıklarda bir miktar azalma bekleniyor. Bu iki günde gece sıcaklıklarının 4 - 5 derece, gündüz en yüksek sıcaklığın ise 19 derece olması tahmin ediliyor.

gece yarısı gök gürültülü sağanak yağış hava durumu kar yağışı Karaman karaman hava durumu karla karışık yağmur kazma kürek yaktırır Mart kapıdan baktırır meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü piknikçiler sağanak yağış yağmur