Kadın ve erkek parfümü farkları nelerdir?

TAKİP ET

Erkek Parfümü, Parfüm Çeşitleri, Kadın Parfümü Parfüm Parfüm insan hayatında çağlar boyunca önem arz etmiş bir olgudur

Erkek Parfümü, Parfüm Çeşitleri, Kadın Parfümü


Parfüm


Parfüm insan hayatında çağlar boyunca önem arz etmiş bir olgudur. İlk antik çağda günümüzden 5000 yıl önce, Mısırlılar güneş tanrıları Ra için otlar yakarlardı. Bu otlar güneşin doğuşundan batışına dek yakılan kokulu otlardı. Ölen firavunlarını törenle iç organlarını boşaltıp tüm vücudu kokulu yağlar sürerek mumyalardı. O dönemde camdan şişeler yaparlar bu kokulu yağları şişelere koyarak parfüm olarak kullanırlardı. Bu gün hala antik dönemden kalma parfüm şişelerine rastlanılmaktadır. Kadınlar için önemli olan kadın parfümü özel olarak farklı otlarla imal edilmiştir.

Parfüm Çeşitleri


Kadın ve erkekler parfüm sadece özel günler için değil günlük hayatta bile vazgeçilmez bir unsur olmuştur. Parfüm çeşitleri yelpazesi çok geniştir. Parfüm çeşitleri yaştan yaşa değiştiği gibi mevsimden mevsime de kullanılacak parfüm çeşitleri bulunur. Tabii en başta erkek ve kadınlar için yapılır bu çeşitlilik. Genelde kadınlar narenciye ve portakal çiçeği, yasemin, lavanta, çiğdem, sabunsu gibi kokuları tercih ederler. Erkek parfümü için ise odunsu, bergamut, portakal, limon ve mandalina gibi kokuları tercih ederler. Tabii parfüm satışlarında şişe biçimleri de etkilidir.

21. yüzyılda çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen parfümler kişilikleri ön plana çıkarmak için ve karşı cinsi cezbetmek çekmek için kullanılır hale geldi. Erkek parfümü için bergamut, portakal, limondan oluşan Citrus ailesi parfümleri genellikle hafiftir ve tazelik hissi verir. Aynı zamanda odunsu (woody) notları içerenler paçulya, sedir ağıcı, vanilya ve tonka da erkek parfümü için iyi seçenektir. Kadın parfümü için yapılan çiçeksi kokulu parfümler ise pahalı olanlardır aslında. Çünkü çiçek yaprakları elle tek tek toplanır. Aşağı yukarı 1 ton çiçekten sadece 100 gr hammadde elde edilebildiği için de diğerlerine çeşide oranla pahalıdır. İşlenmesi de zor, emek isteyen bir parfüm çeşitleri içindedir. Bu yüzden parfümler içinde kadın parfümü biraz daha pahalıdır.

Parfüm Kokusu Şiddeti


Parfüm ilk sıktığınızda 15 dakikalık süreçte aldığınız koku üst noktadadır. Bir iki saat içinde oluşan koku parfümün asıl kokusudur. Parfümün asıl kokusu bu saatten sonra oluşan kokudur. Ancak kişinin kendisi bu kokuyu algılamaz, yanındaki kişiler algılar. Yani parfüm satın alırken ilk sıktığınızdaki koku ile karar vermeyin. Kokuyu etkileyen, farklı kişilerde farklı şekillerde etki yaratmasının nedeni kişinin kendine özgü olan ten kokusudur. İşte bu yüzden koku tende biraz bekletildikten sonra karar verilmelidir.

bergamut çiğdem Citrus Erkek Parfümü Kadın Parfümü Kadın ve erkek parfümü farkları nelerdir? Kadın ve erkek parfümünün arasındaki farklar nelerdir? lavanta limon odunsu paçulya Parfüm Parfüm Çeşitleri portakal portakal çiçeği sabunsu sedir ağıcı tonka van