İstasyonu yapılacak ama treni hala meçhul

TAKİP ET

Karaman'ın yatırım alanında şaha kalktığı dönem, Lütfi Elvan'ın önce Antalya, sonra Mersin'den aday gösterilmesi ile sona ermişti

Karaman'ın yatırım alanında şaha kalktığı dönem, Lütfi Elvan'ın önce Antalya, sonra Mersin'den aday gösterilmesi ile sona ermişti.

Karaman yıllardır beklediği hızlı trene bir türlü kavuşamıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde Karaman'a adeta çağ atlatan Lütfi Elvan şu anda Mersin Milletvekili ve Kalkınma Bakanı.

Karaman Milletvekili olduğu dönemde sayısız yatırım ve hizmetleri şehrimize kazandıran Elvan'ın hakkını teslim etmekle birlikte, halen Kalkınma Bakanı olmasına rağmen, yarım kalan ve yılan hikayesine dönen yüksek hızlı trenin neden bir türlü Karaman'a kazandırılamadığı merak ediliyor.

Geçtiğimiz dönemde hızlı tren yerine raybüsün Karamanlılara büyük başlıklarla haber servisi edilmesi de Karamanlıların bu konuyla ilgili beklentisine kızgınlık ve sabırsızlık eklemişti.

Karaman AK Parti İl Teşkilatının Lütfi Elvan ile problemleri olduğu, bu nedenle hızlı trenin akamete uğradığı söylentilerine teyid edilme imkanı olmadığı için kulak asmıyoruz ve hatta doğru olmamasını da temenni ediyoruz. Ne varki seneler önce "bu yılbaşında" şeklinde yapılan tanıtımlarını da unutmamız mümkün değil. Ne oldu da Karaman'ın hızlı treni yılan hikayesine döndü bilinmiyor.

Bu gün yayımlanan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Türkiye'yi hızlı trenlerle donatmak için çalışmalarının devam ettiği bildirilen bir haberde bile Karaman'ın adı haberin en sonunda "yakın zamanda" ibaresiyle geçti.

Ankara - Sivas YHT projesinin 2018 sonunda tamamlanacağı belirtilen haberde, Sivas - Erzincan, Erzincan - Kars, Halkalı - Kapıkule, Ispartakule - Çerkezköy, Ankara - İzmir, Bursa - Bilecik, Mersin - Adana - Osmaniye - Kahramanmaraş - Gaziantep gibi projelerden bahsedilmesine rağmen Karaman sadece artan YHT trafiğini desteklemek amaçlı yapılacak olan terminaller arasında zikredildi. Ancak habere göre yapılma zamanı da "yakın zamanda" olarak verildi.

AK PARTİ Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hızlı tren kalkınma bakanı Karaman Karaman Milletvekili lütfi elvan Mersin Milletvekili raybüs terminal ulaştırma YHT yüksek hızlı tren