İSTANBUL POLİSİ'NE TERÖR SALDIRISI

TAKİP ET

Olay, bu sabah saat 09

Olay, bu sabah saat 09.45 sıralarında İstanbul Esenyurt'ta gerçekleşti. Devriye gezen polis otosuna ateş açan kimliği belirsiz bir kişiye, ekip otosundaki polisler tarafından anında karşılık verdi. Saldırganla polisler arasında yaşanan kısa süreli çatışma sonrası saldırgan olay yerinde silahını, bir el bombası ile çantasını bırakarak kaçtı. Polis eşkali belirlenen saldırganı yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlatırken olay yerindeki çanta ve el bombası için bomba uzmanı ekipler olay yerine çağrıldı.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde buna benzer iki saldırı daha gerçekleştirilmişti.

İlk saldırı Reina katliamcısı Abdulgadir Masharipov’un sorgulandığı Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapıldı. Teröristlerin LAW Roketi ile gerçekleştirdiği saldırıda ölen ya da olmazken, binanın camlarının bazıları kırıldı.

İkinci saldırı ise bu bu olaydan 1,5 saat sonra bu kez teröristler AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasını hedef aldı. Bu saldırıda da can kaybı yaşanmadı.

Abdulgadir abdülgadir masharipov AK PARTİ AK Parti İstanbul İl Başkanlığı bomba uzmanı el bombası esenyurt istanbul İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul İl Başkanlığı law roketi Masharipov operasyon polis polise saldırı reina saldırı