İsraftan kaçınalım

TAKİP ET

Ramazan ayının İslam ümmetinin birliğine ve dirliğine vesile olmasını diliyorum

Ramazan ayının İslam ümmetinin birliğine ve dirliğine vesile olmasını diliyorum.

Ümmet paramparça, kan ve gözyaşı tüm İslam alemini sarmış ve biz bu buhran içerisinde 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. İnşallah bu mübarek ay birliğimize dirliğimize vesile olur.

Ramazan ayı manevi bir iklimdir. Ramazan ayında tutulacak olan oruç, sadece akşama kadar aç kalmayı değil, her türlü günahlardan uzak durmayı da kapsar. Yine sadece şahsi günahları değil, ülkemizin ve milletimizin milli servetine zarar verecek israflardan da kaçınmayı gerektirir.

Yerel yönetimlerin iyi niyetle yapmak istediği bazı organizasyonların Ramazan ruhunun dışına çıkıyor. Ramazan ayı ibadet ayıdır. Ama bazı yöneticilerimizin iyi niyetle yapmak istedikleri programlar maalesef 11 ayın sultanı Ramazan-ı ޞerif’in ruh ve anlamının dışındadır ve özellikle vakti itibariyle Teravih namazını eda eden vatandaşlarımızı rahatsız edici boyuta ulaşmaktadır. Dediğimiz gibi Ramazan ayı İbadet ayıdır eğlence ayı değildir. ޞatafatlı gösteriler Ramazan ayının manevi iklimine aykırıdır ve israfa da neden olmaktadır.

Bu vesile ile Bütün İslam Âleminin ve Karamanlı hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını kutlar, İnsanlık ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini dilerim.