İşleker'den e-Sınav açıklaması

TAKİP ET

Karaman Sürücü Kursları Derneği Başkanı Ufuk İşleker, e-Sınav'ın Karaman'da da yapılacağını söyledi

Karaman Sürücü Kursları Derneği Başkanı Ufuk İşleker, e-Sınav'ın Karaman'da da yapılacağını söyledi.

Ufuk İşleker, e-Sınav ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Elektronik Ehliyet Sınavı e-Sınav sistemi pilot illerde denendikten sonra, 2018 yılı ޞubat ayı sonunda tüm illerde kullanılmaya başlanacak.

Kağıt kalem kullanılmasının ortadan kalkacağı e-Sınav sisteminde, sonuçlar da hemen öğrenilebilecek. Adaylar, yeni uygulamayla elektronik ortamda görsel açıdan zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini etkin şekilde sınavda uygulama fırsatına sahip olacak."

[caption id="attachment_29445" align="alignnone" ] Ufuk İşleker[/caption]

e-Sınav Nedir?
e-Sınav Sisteminin Avantajları Nelerdir?

e-Sınav randevu sistemiyle adaylar kendilerine en yakın tarihte sınava girip, sınav bitiminde ise sonuçları hemen öğrenebilecekler.

Elektronik ehliyet sınavı ne zaman yapılır?

Elektronik ehliyet sınavı için randevu alınmaktadır. Merkezi sınav gibi aylarca beklemeye gerek yoktur. Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 45 gün içinde elektronik sınava girmezse 1 hakkı yanmış oluyor. O yüzden en son girdiğiniz e-sınav tarihinde itibaren geciktirmeden elektronik sınava girmeniz gerekiyor.

Elektronik Ehliyet Sınavı E-sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Sınavı tamamlar tamamlamaz aynı saat içinde sonuçlarınızı alabiliyorsunuz.

e-Sınav e-sınav tarihi Elektronik Ehliyet Sınavı elektronik ortam Karaman Karaman Sürücü Kursları Derneği Merkezi sınav pilot il randevu sistemi sınav Ufuk İşleker