İŞKUR 100 BİN KİŞİ ARIYOR

TAKİP ET

İstihdam Seferberliği kapsamında son iki ayda 256 bin kişi iş buldu

İstihdam Seferberliği kapsamında son iki ayda 256 bin kişi iş buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği çerçevesinde hükümetin, özel sektörde oluşacak yeni personel istihdamlarında sigortanın ve verginin karşılanacağı ile ilgili açıklaması iş hayatındaki her kesimi harekete geçirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞžKUR), 100 bin açık iş için acilen personel ararken, ihtiyaç duyulanlar arasında aşçı, akaryakıt satış elemanı ve çağrı merkezi personeli başta geliyor.

Yılsonuna kadar 2 milyon kişinin iş sahibi olmasının amaçlandığı seferberlik kapsamında da Türkiye'nin dört bir yanında istihdam fuarları düzenlenmeye başladı. Hayata geçirilen bu çalışmalar kapsamında, Ankara'da 24-25 Mart tarihlerinde istihdam günleri yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İstihdam sizden, sigorta ve vergi bizden" derken, Türkiye'de yarının kazananlarının iş yaratanlar olacağını söyledi. Bu yıl işsizliği yüzde 10'un altına indirmeyi hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, "2017'de 2 milyona iş yaratmazsak, tuzak kuranların ekmeğine yağ süreriz. Yılın ilk iki ayında eksi yönde seyreden istihdam rakamları ise başlatılan seferberlikle artıya döndü. Her artı bir istihdamın bir yıllık vergi yükünü üstleniyoruz," diye konuştu.

Aralık 2017'ye kadar özel sektörün mevcut çalışanlarına ilave alacakları her sigortalı için sigorta ve vergi yükü devlet tarafından karşılanıyor. Bu da işe alınan her yeni sigortalı çalışan için 773 TL’lik sigorta ve vergi yükünde işverenlere kolaylık getiriyor.

773 akaryakıt satış ankara aşçı çağrı merkezi Cumhurbaşkanı eleman iş ilanı iş ilanları işkur istihdam istihdam furaı sigorta vergi